Přejít k hlavnímu obsahu

Z osmého místa až do finále! Český tahoun se utká o evropský titul

23. 4. 2023 | 11:30 League of Legends Preview
Zběsilá jízda MAD Lions pokračuje a dorazila do poslední destinace. Celek, který vstupoval do skupin jarního splitu LEC z posledního místa a neměl mít jakoukoli šanci na postup do play-off, se probojoval díky výborným výkonům v BO5 až do finále. Po G2 Esports porazili MAD i Vitality a v neděli se utkají s BDS o titul a postup na MSI.
Nisqy a Carzzy
Nisqy a Carzzy
Zdroj: Michal Konkol/Riot Games (s povolením)

Evropa má před sebou dost možná nejpřekvapivější finále v historii. O vítězství v LEC, o trůn evropského League of Legends, se utkají MAD Lions a BDS. Žádní G2 Esports, Vitality nebo Fnatic.

BDS si své místo ve finálové BO5 vybojovali díky demolici Vitality v upper bracketu, MAD Lions si ještě k tomu museli poradit s G2. Jejich výkony jsou ale sérii od série lepší. Ve finále sice budou outsiderem, špíl s Vitality ale naplnil fanoušky nadějí.

Kromě druhé hry, kdy se s Tristanou vytáhl Luka „Perkz“ Perković, byli MAD Lions lepším týmem. Top side Vitality se nedařilo, Javier „Elyoya“ Prades Batalla byl naopak opět ve své tradiční formě. A drtil soupeře.

MAD Lions jsou stejně jako v zimním splitu ve finále LEC. V neděli se utkají s BDS o titul a postup na MSI.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).