Přejít k hlavnímu obsahu

Prohrávali 1:12, zápas ale nakonec otočili! Kdo ovládne Brazílii?

23. 4. 2023 | 13:11 Counter-Strike 2 Preview
Play-off IEM Rio se blíží ke konci, Jeunesse Arena už má před sebou kromě showmatche pouze jeden jediný zápas - grand finále mezi Vitality a Heroic v neděli od 19:00. Jak se toto finálové duo zrodilo?
Team Vitality
Team Vitality
Zdroj: ESL

Team Vitality se ve čtvrtfinále potkal s BIG, kteří se po dlouhé době konečně probojovali mezi špičku. Jenže francouzský celek nenechal nic náhodě a dvěma shodnými výsledky 16:12 potvrdil roli favorita.

To, co se následně událo v semifinále, bylo něco neuvěřitelného. Cloud9 na první mapě nadělili nášup 16:6, na druhé už dokonce vyhrávali 12:1 a portál HLTV.org dával Vitality jednoprocentní šanci na comeback. Jenže nejlepší hráč série ZywOo a jeho spoluhráči mizernou šanci proměnili v realitu, Vertigo otočili a na 3. mapě po změnu vymazali Cloud9 oni. Neuvěřitelný zápas!

Na opačném pólu pavouka se nejdříve odehrála repríza slavného semifinále z loňského Majoru, Heroic vs. FURIA. Domácí miláčci začali výborně, jenže Dánové nejdříve skóre srovnali, aby pak celý zápas dokázali dotáhnout do vítězného konce, čímž uspali celou Jeunesse Arénu. 

V semifinále se pak Heroic potkali s dosud suverénními NAVI. Overpass muselo rozhodnout až druhé prodloužení, ve kterém byli šťastnější Heroic, což zřejmě srazilo NAVI na kolena, protože cadiaN a spol. následně vyhráli jednoznačně 16:9 a postoupili do dalšího finále.

Závěrečný den IEM Rio startuje v neděli už v 17:00, kdy se uskuteční showmatch mezi brazilským výběrem hvězd, v čele s Gabrielem „FalleN“ Toledem, proti zbytku světa, který zatím má v týmu pouze Christophera „GeT_RiGhT“ Alesunda a Oleksandra „s1mple“ Kostylieva. Samotné grand finále o 100 tisíc dolarů začne o dvě hodiny později.

Nezapomínejte, že oba poslední zápasy můžete sledovat i na našem Twitch kanále, kde máte šanci vyhrát Faceit pointy či perfektní sluchátka!

IEM Rio
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.