Přejít k hlavnímu obsahu

MATYS a blogg1s jako nejúdernější duo! Do play-off postoupili také SINNERS

25. 4. 2023 | 11:23 Counter-Strike 2 Reportáž
O Sampi.Tipsport se hovoří, že před sezónou posílili nejlépe ze všech a jejich sestava teď ukrývá jednu hvězdu vedle druhé. Potenciál se několik měsíců hledal, ale nyní to vypadá, že se začíná odkrývat. V CCT Central Europe Series 6 se týmu daří na jedničku a díky cenným skalpům už jsou v play-off. Stejný úspěch se s bilancí jediné prohry podařil také SINNERS.
MATYS a blogg1s
MATYS a blogg1s
Zdroj: Sampi.Tipsport (s povolením)
Tipsport CS:GO Bratislava
Tipsport CS:GO Bratislava
Foto: PLAYzone

Sampi.Tipsport začínají vystrkovat drápky. Na rozdíl od pátého vydání dokázali v šestém turnaji CCT Central Europe postoupit z kvalifikace a účast v hlavní fázi využili na maximum. Dokázali totiž mimo jiné porazit dva nejvýše nasazené týmy celého swissu a poprvé nakoukli do nejlepší světové stovky.

Rozhodující krok udělali v pondělí proti BIG Academy, aktuální světové #52. Úvod na Ancientu měli pomalý, ale po změně stran se Matúš „MATYS“ Šimko a Dominik „blogg1s“ Janita neuvěřitelně rozstříleli a dovedli svůj tým k výhře 16:12. Jejich show pokračovala i na Anubisu, jehož průběh byl jednostranný – 16:2.

Díky výhře 2:0 tak postupují do play-off. MATYS (49-22) a blogg1s (46-23) přitom za celou BO3 nasbírali o 50 více zabití než úmrtí! V průběhu turnaje ale zářili i jiní hráči, Sampi se celkově dostávají do formy.

Ve čtvrtém kole swissu se zadařilo také SINNERS, kteří si třetí výhrou zajistili místenku v play-off. Po výhrách nad 359 a Iron Branch si poradili i s Coalesce, další triumf bez ztráty mapy jim dodá sebevědomí.

Do vyřazovací části obdržely pozvánku týmy jako Evil Geniuses, Monte nebo forZe, těšit se tak můžeme na další parádní zápasy. V úterý se dohrává závěr swissu, v dalších dnech se už o slovo přihlásí play-off.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.