Přejít k hlavnímu obsahu

Imitoval penis a dostal pokutu. Jenom protože mě zastihla kamera, smál se profík

26. 4. 2023 | 15:00 VALORANT Kauza
Profesionální hráč Jordan „Zellsis“ Montemurro dostal pokutu za „hrubé gesto“ mířené ke svým spoluhráčům. Stalo se tak jenom proto, že ho v tu zastihla hlavní kamera. Samotný hráč si následně celý klip pustil ze záznamu a neudržel se nesmát. Kolik mu za toto gesto naúčtovali?
Zellsis v přímém přenosu
Zellsis v přímém přenosu
Zdroj: VALORANT Esports

Střet našlapaných celků Cloud9 proti NRG v nejvyšší americké lize nebyl ochuzen o pořádné drama, a to nejenom na serveru. Před finální mapou si totiž produkce náhodně vybrala záběry z kamery mířené na C9. Hned jak si ale štáb uvědomil, co se to v přímém přenosu děje, okamžitě byli diváci odkázáni na jiný pohled. Kameraman totiž mířil přímo na Jordana „Zellsis“ Montemurra, který byl v až příliš dobré náladě.

Ukázal totiž gesto, které se organizátorům či sponzorům nelíbilo. Musel tak zákonitě přijít pokuta. Když ale americký hráč na svém streamu později reagoval na záznam, okamžitě se rozesmál: „Jenom protože jsem byl na hlavním streamu, proto mě pokutovali.“ Na streamu přitom odstartoval donate goal právě na 10 000 dolarů. Šlo o odkaz na výši pokuty? „Dostal jsem pokutu, ale nemůžu říct kolik. Řekněme jen toto. Těch 10k má být jen 10k, rozumíme si? Proč jsem dostal pokutu? Pro kouření neviditelného č****a,“ odpověděl Zellsis.

Rozhodní pochopitelně vyvolalo kontroverzi. Mnoho diváků udělenou pokutu absolutně nepochopilo, další si stěžovali, že měl jen smůlu, že ho zastihla hlavní kamera. Zda se stane něco takového precedentem do budoucna, je velmi probíraným tématem. Odpověď se ale dozvíme teprve, až se zase něco takového stane.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.