Přejít k hlavnímu obsahu

Chceš pomoct esportu v Česku? Registruj se a staň se oficiálně hráčem

7. 7. 2023 | 08:00 Zajímavost
Byl jsi hrdý na to, když Humanoid a Carzzy zvedli nad hlavu pohár pro evropské šampiony? Měl jsi radost, když NEOFRAG dostal nabídku od OG? Vzpomínáš, jak SINNERS porazili G2? Chceš zažívat úspěchy českých hráčů častěji? S tím můžeš pomoct! Čti dál a zjistíš jak.
Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Zdroj: Česká asociace esportu

Co se školákem, který se chce stát hokejistou a třeba si jednou zahrát v NHL? Rodiče ho přihlásí do přípravky, kde může trénovat a postupně si splnit svůj sen. V esportu ale nic takového zatím nemáme.

Česká asociace esportu si proto dala za úkol vytvořit strukturu amatérských soutěží pro mládež, kde mohou nadějní hráči začít svoji cestu. Teď k tomu potřebuje tvoji pomoc. Přidej se do registru hráčů, abychom společně získali veřejnou podporu na rozvoj práce s mládeží.

Nemusíš mít strach, registrace je pro každého, zdarma a nevyplývají ti z ní žádné další povinnosti. Naopak ti Česká asociace esportu může jako zaregistrovanému hráči nabídnout slevu 3 500 Kč na trenérský kurz s licencí C. A do budoucna připravuje pro své členy další výhody.

Ve světě podpora funguje

V mnoha zemích vlády podporují esport. Své sympatie k esportu vyjádřil i francouzský prezident Emmanuel Macron, který se zasazuje o to, aby v zemi probíhaly největší esportové akce světa.

Pokud má český esport dlouhodobě konkurovat, musíme se posunout na novou úroveň. Dnes máme spoustu hráčů mezi světovou elitou, ale bude tomu tak i za 10 let? Je to na nás, hráčích.

Pokud myšlenku podporuješ, zaregistruj se a sdílej mezi své kamarády. Společně můžeme ukázat sílu, která se v nás, hráčích, skrývá. Zaregistrovat se můžeš přímo na stránkách esport.cz.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Otázky a odpovědi:

Za jakým účelem vytvořila Česká asociace esportu registr hráčů? 

V mnoha zemích – například v Maďarsku, Izraeli či ve Finsku – stát finančně podporuje esport a tím mu pomáhá růst. Něco podobného v Česku zatím chybí. Pokud má český esport dlouhodobě konkurovat, musíme jej posunout na novou úroveň. A právě proto je potřeba tvoje pomoc. Naplněný registr členů patří k podmínkám pro každou asociaci, která žádá o veřejnou podporu.

Jak využijte Česká asociace esportu veřejné finance?

Veřejná podpora bude využita především na rozvoj mládežnických kroužků a soutěží. Zde budou moci mladí a nadějní hráči začít svoji cestu, třeba až na vrchol elitních světových turnajů. Nepůjde jen o hraní, ale do esportových aktivity budou zařazeny také programy na dlouhodobou podporu zdravých návyků. Cílem je vytvořit stabilní systém, který bude podporovat rozvoj hráčů dlouhé desítky let.

Kde se mohu registrovat?

Registrace je velmi snadná. Na webové stránce www.esport.cz scrollni dolů a uvidíš červené tlačítko „Registruj se“. Poté se stránka přesměruje na registrační formulář, který vyplníš. Na tebou zadaný e-mail ti poté přijde potvrzení o registraci.

Proč musím uvádět rodné číslo?

Rodné číslo je důkazem pro státní instituce, že v registru hráčů jsou skuteční lidé. Rodné číslo není nikde veřejné a ani s tímto údajem nemůže Česká asociace esportu svévolně nakládat či sdílet s třetími stranami mimo účely, které deklaruje (tj. v komunikaci s veřejnými institucemi).

Musím být aktivní hráč, abych se mohl/a zaregistrovat?

Nemusíš vůbec patřit do žádného týmu. Hledáme hráčky a hráče každé výkonnosti a věku. Ať už tedy soutěžíš, nebo si zahraješ jen čas od času, budeme rádi, pokud se registruješ a podpoříš naši myšlenku.

Je registrace zdarma? 

Ano, za registraci se žádný poplatek neplatí.

Vyplývají mi z registrace nějaké povinnosti?

Nemusíš mít strach, registrací ti žádné povinnosti nevyplývají.

Jaké výhody získám registrací?

Česká asociace esportu může jako zaregistrovanému hráči nabídnout slevu 3 500 Kč na trenérský kurz s licencí C. Do budoucna připravuje pro své členy další výhody. Nově mohou hráči registrovaní do databáze ČAE obdržet jednorázový dar v podobě 250 Kč v kreditech ve Vodafone PLAYzone Areně.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.