Přejít k hlavnímu obsahu

Liga běží, turnaj se chystá, slovenský esport ožívá. Zapojit se do bojů můžeš i ty!

30. 4. 2023 | 08:00 Counter-Strike 2 Turnaj
Česko-slovenský esport funguje jako celek, většina soutěží však probíhá v Česku. O popularizaci esportu na Slovensku se snaží především Y-Games, kteří pořádají již třetí ročník své velké ligy Y-Games PRO Series, kde najdeme i zahraniční celky. Na Slovensko ovšem již podruhé přiveze to nejlepší z domácí scény také seriál Tipsport CS:GO Road to MČR. Již brzy!
Tipsport CS:GO Bratislava 2022
Tipsport CS:GO Bratislava 2022
Zdroj: PLAYzone (Peter Brichta)

Turnaj Tipsport CS:GO Bratislava naváže na úspěšnou loňskou premiéru. 27. a 28. května zamíří do slovenské metropole nejlepší čtyři domácí týmy, které úspěšně projdou skupinovou fází. Zabojovat o postup musejí SINNERS, Dynamo Eclot i další. Mezi smetánku se ale můžeš probojovat i ty! O tomto víkendu proběhnou otevřené kvalifikace, do kterých se může zapojit každý. Vykroč právě teď na cestu mistra.

„Hráči, kteří váhají s registrací, tak by to určitě měli zkusit, podporují jeden z největších turnajů, který tady je,“ láká hráče streamer Roman „blade“ Pilný. „Čím více hráčů to bude hrát, tím lépe. Můžou potkat skvělá jména, s kterými by v životě nemohli pomyslet, že si zahrají. Zkusí si něco nového, navíc se hraje o krásné peníze a nikdy nevíte, jestli to náhodou nevyjde vám. Takže by si to měl určitě každý zkusit a užít si tu hru,“ doplňuje.

Tipsport CS:GO Bratislava
Tipsport CS:GO Bratislava
Foto: PLAYzone

Pro některé týmy může být předehrou dění v Y-Games PRO Series, dlouhodobé slovenské soutěži s mezinárodním přesahem. Mezi jejími účastníky nechybí nejužší domácí špičky, poprvé budou o postup na Mistrovství Slovenska usilovat také SINNERS. Ti ale naskočí až do play-off, kam spolu s DNE mají pozvánku.

Jiné týmy se ukázaly už ve skupinách. ENTERPRISE bohužel v úvodní fázi neuspěli a čeká je Last Chance Stage, kde si stále mohou vybojovat postup. Skupina B vyšla o poznání lépe Sampi.Tipsport, kteří sice vzdali první zápas, ale po výhrách nad UNiTY a PGE Turów si vysloužili místenku mezi špičkou. Cryptova dokonce po dvou cenných triumfem z „céčka“ postoupila z 1. místa. Skupina D ještě čeká na Entropiq a BRUTE.

Hracími dny jsou vždy pondělí a středa. Sledovat zápasy můžete na oficiálním Twitch kanále yzonesk.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.