Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq znovu mezinárodní! Zemětřesení z domácích hráčů přežil jen AJTT

29. 4. 2023 | 14:07 Counter-Strike 2 Přestup
Rošády v CS:GO sekci Entropiqu jsou zřejmě u konce. V letní části bude organizace plout v mezinárodních vodách, tým totiž posilují Richard „ritchiEE“ Mestdagh s Niclasem „PlesseN“ Plessenem. Z domácí scény zůstává jen Filip „AJTT“ Dolenský, který se rozloučí s CZ/SK zápasy na Tipsport CS:GO Bratislava, kde se naposledy objeví i MoriiSko.
Nová soupiska Entropiq
Nová soupiska Entropiq
Zdroj: Entropiq

Česká organizace Entropiq pokračuje v budování nového kádru. V týmu, který spolu hrál teprve od začátku února, už dříve skončil Rudolf „Rutk0“ Kovalčik, teď se po dvouleté štaci loučí i Josef „Moriisko“ Maurenc. Jediným zástupcem česko-slovenské scény tak zůstane Filip „AJTT“ Dolenský, kterého už však na domácích serverech nebudeme vídat.

Černo-zelené barvy totiž posilují  Belgičan Richard „ritchiEE“ Mestdagh a Švéd Niclas „PlesseN“ Plessen, což znamená, že Entropiq už se našich domácích turnajů nemohou zúčastnit. Obě dvě posily mají zkušenosti se zahraničním angažmá, ritchiEE si třeba zahrál za Gorillaz, PlesseN  s izraelským týmem Finest dokonce nahlédl do nejlepší světové dvacítky. 

Vítám oba hráče v Entropiq a těším se na jejich výkony. CS:GO je vysoce kompetitivní hra a Entropiq je velmi ambiciózní klub, který se chce pravidelně porovnávat s tuzemskou elitou a účastnit turnajů i na mezinárodní úrovni. Věřím, že nová sestava naplní naše očekávání a cíle.
Pavel Klaban, ředitel rozvoje Entropiq

Nové akvizice bude ve hře nadále řídit Christoph „red“ Hinrichs, zůstává i zkušený polský ostrostřelec Michał „snatchie“ Rudzki, stejně jako jeho krajan, trenér Mariusz „Loord“ Cybulski. AJTT před sebou má se spoluhráči ze čtyř různých zemí nelehký úkol - vrátit Entropiq zpátky mezi světovou špičku, tam, kam míří jejich ambice. 

Organizace na závěr svého oznámení ještě informovala, že na Tipsport CS:GO Bratislava kvůli pravidlům o minimálně tří českých či slovenských hráčů naposledy nastoupí Moriisko, kterého pro tuto příležitost doplní Jan „pandi7o“ Holák z akademie Entropiq Future. Pak se domácí kapitola opět uzavře. 

Aktuální soupiska Entropiq vypadá následovně:

 Polsko Michał „⁠snatchie⁠“ Rudzki
 Česká republika Filip „⁠AJTT⁠“ Dolenský 
 Německo Christoph „red⁠“ Hinrichs
 Belgie Richard „⁠ritchiEE⁠“ Mestdagh
 Švédsko Niclas „PlesseN⁠“ Plessen

 Polsko Mariusz „Loord⁠“ Cybulski (trenér)

 Česká republika Josef „⁠MoriiSko⁠“ Maurenc (na lavičce)

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.