Přejít k hlavnímu obsahu

Oficiální konec! Sniper capseN končí v DNE, kam budou směřovat jeho další kroky?

29. 4. 2023 | 15:21 Counter-Strike 2 Přestup
Pět měsíců strávil na lavičce, teď dává definitivní sbohem. Spojení 24letého snipera Lukáše „capseN“ Koláčného a pardubického Dynama Eclot je definitivně u konce. Co všechno s týmem dokázal? A uchytí se v jiném týmu?
CapseN končí v DNE
CapseN končí v DNE
Zdroj: Dynamo Eclot

Dynamu Eclot hrál bývalý sniper Brute a Entropiq přes rok, přesněji od září 2021 až do prosince 2022. Poslední měsíce jeho aktivního angažmá se mu ale nedařilo, po Tipsport MČR CS:GO, během něhož se ani jednou nedostal do zelených čísel v kolonce K/D, byl odstaven na vedlejší kolej. DNE místo něj přivítali Guye „⁠anarkez⁠“ Trachtmana, a přešli tak do komunikace v angličtině.

Celkově ale capseN v pardubické organizace zanechal výrazný dojem. Týmu se sice začalo výrazněji dařit až po příchodu Martina „Dytor“ Handla, pátého nejlepšího hráče za rok 2022, ale bez precizní mušky Koláčného by to nešlo.

DNE se zanedlouho stali jasnou českou dvojkou, dokázali ovládnout EPULZE InvitationalPainkillers Cup, Tipsport CS:GO Online, zářili v soutěžích ESEA a byli krůček od postupu do baráže o ESL Challenger. V kvalifikaci o BLAST Premier Showdown pak třeba porazili tehdy 7. nejlepší tým světa Movistar Riders. Úspěchů bylo zkrátka několik.

Velký milník přišel 4.října 2022, kdy jako první česko-slovenský celek dokázali ve světovém žebříčku předběhnout SINNERS, kteří se na domácím trůnu vyhřívali skoro tři roky. Po tom si ještě došli pro titul mistra Slovenska, jenže následně přišlo pro capseNa kritické MČR, po němž byl posazen na lavičku.

Od té doby ani nehostoval v žádném celku a stále čeká na nové angažmá. Jako možnost se nabízí i práce na CS:GO analyst desku, což už si úspěšně vyzkoušel v rámci Tipsport CS:GO Praha, které shodou okolností vyhrál jeho bývalý zaměstnavatel. Dle svých slov ale kariéru neplánuje ukončit, aktuálně se soustředí na odevzdání bakalářské práce a návrat je prý otázka času. V rámci Tipsport MČR CS:GO už se dokonce objevil na soupisce eEriness.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.