Přejít k hlavnímu obsahu

Další rekord! V dubnu se otevřelo přes 50 milionů beden, pomohla kolekce Anubis

1. 5. 2023 | 12:26 Counter-Strike 2 Zajímavost
Jak se blíží Counter-Strike 2, jako by všichni otevírali krabice a toužili po hezkých skinech více než kdy předtím. Hráči dokázali za minulý měsíc lehce zašlapat březnový rekord do země.
CS:GO bedny
CS:GO bedny
Zdroj: Valve

V posledních měsících je okolo beden pořádné haló. Jejich cena vystřelila rapidně nahoru, pod euro byste ji sehnali jen horko těžko a pokud jich měl někdo v inventáři stovky, mohl skvěle vydělat. Důvod zvýšených cen je jednoznačný – nabídka pokulhává za poptávkou a hráči vytočí více beden, než hra stíhá darovat.

Skvěle to dokazuje poslední měsíc. Celkově hráči otevřeli dech beroucích 51,3 milionů beden, což je o 11 milionů zlepšený rekord z března. Pozadu nezaostávaly Clutch, Danger Zone, Fracture či Snakebite Case, jenže pomyslným králem se dle očekávání stala suverénní novinka Anubis Collection Package.

Nově přidaná kolekce sice není úplně pravou bednou, protože k jejímu otevření ji pouze postačí ve hře koupit za 1,9 euro, ale to nic nemění na faktu, že všechny ostatní předčila o parník. I když je ve hře pouhopouhý týden, otevřela se celkem 8,5milionkrát. Neuvěřitelný zájem hráčů, který historicky nemá obdoby.

Popularita skinů nezná hranic, a to jsou před námi ještě minimálně dva měsíce před vydáním nové verze Counter-Striku. Valve vydělává ohromující množství peněz, tak nezbývá než doufat, že letní aktualizace proběhne hladce a bez chyb. CS 2 aktuálně mnoho hráčů nehraje a čeká se na další porci novinek.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.