Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo proti komu? ENTERPRISE a Entropiq jako hlavní favorité na postup

2. 5. 2023 | 10:17 Counter-Strike 2 Video
Po otevřených kvalifikacích se již tento pátek o slovo přihlásí uzavřená část bojů o postup na Tipsport CS:GO Bratislava. Druhý velký turnaj domácí sezóny zná jen polovinu svých účastníků, všichni ostatní musí o účast bojovat. Jakých zápasových dvojic se o víkendu dočkáme?

Losování uzavřené kvalifikace proběhlo formou dvou košů. Týmy z pátého až osmého místa aktuální MČR klasifikace utvořily koš první, vítězové čtyř otevřených turnajů ten druhý. Do každé čtyřčlenné skupiny zamíří dva týmy z každého koše, přičemž v prvním zápase se vždy utká nasazený s kvalifikovaným týmem.

Jako první se podíváme na skupinu A, kde jsou největším favoritem ENTERPRISE. Jejich sestavě se počátek sezóny příliš nevydařil a postup je takřka povinností. Na úvod se však utkají s Entropiq Future, kteří se budou moci opřít o zahraniční borce. Záležet bude ale na tom, jakou soupisku odevzdají. Pozici nasazeného celku budou bránit také eEriness, jejichž CZ/SK sestava přivítala známá jména, ale těžko se dá odhadovat, jak na tom budou. První zkoušku jim obstarají BRUTE, kteří se naposledy ukázali v dobrém světle.

Ve skupině B se v kontextu nejžhavějšího kandidáta na čistý průchod nabízí Entropiq. Ti ale nenastoupí současném složení, turnaj bude rozlučkou pro česko-slovenské jádro. Hráči se však budou chtít ukázat a prokázat kvality už v prvním střetnutí proti ANDROMEDĚ, černému koni s novými tvářemi i neznámými zahraničními střelci. Navázat na předchozí postup budou chtít SINNERS AC, konečně v plné síle, profíci z UNiTY ale budou připraveni ukázat, že se dostávají do formy a na domácím eventu nebudou chtít chybět.

Uzavřená kvalifikace na Tipsport CS:GO Bratislava proběhne o víkendu 5. až 7. května. Pátečnímu dni bude patřit čtyřem zápasům skupiny A, které určí prvního postupujícího a první vypadnutý tým. Totéž se poté v sobotu bude týkat sobotě, jen v „béčku“. Nedělní program poté obstará už jen decidery obou skupin.

Tipsport CS:GO Bratislava – uzavřená kvalifikace
Tipsport CS:GO Bratislava – uzavřená kvalifikace
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.