Přejít k hlavnímu obsahu

NEOFRAG jde do boje o finále! Týmu české hvězdy stojí v cestě ruská skvadra

2. 5. 2023 | 19:49 Counter-Strike 2 Preview
Martin „STYKO“ Styk už je venku, zatímco Adam „NEOFRAG“ Zouhar stále usiluje o tu nejlepší možnou vzpruhu před nadcházejícím BLAST.tv Paris Majorem. Jeho tým OG se probojoval již do semifinále turnaje Brazy Party, ve kterém se hraje o více než 7 milionů korun. Další překážkou jsou Cloud9, jenž naopak na Majoru budou chybět. Prokáže se tím i jejich motivace?
Adam „NEOFRAG“ Zouhar
Adam „NEOFRAG“ Zouhar
Zdroj: OG CS:GO

Brazy Party může znít jako menší turnaj pro Tier 2 scénu, opak je ale pravdou. Hraje se sice online, ale jeho prize pool převyšuje například nedávno proběhlé IEM Rio, kde nechyběla světová špička. V jedné skupině Brazy Party se potkal český a slovenský hráč, Apeks ve vzájemném střetnutí přemohli OG 2:0. Co je ale důležité, do play-off se ale kvalifikovaly oba celky Martina „STYKO“ Styka i Adama „NEOFRAG“ Zouhara.

Apeks se poslední dobou prezentují v parádní formě, poprvé za poslední rok se dokonce vrátili do nejlepší světové třicítky. Přes čtvrtfinále tohoto turnaje ale neprošli. Duel proti Astralis byl napínavý, ale dvě klíčové mapy STYKO a jeho parťáci nezvládli v prodloužení. Po vypadnutí se ani nedá říct, že si Apeks před Majorem odpočinou, protože je čekají ještě další turnaje. Astralis následně skolili i 9INE a čekají už ve finále.

NEOFRAG se svými kolegy ale čtvrtfinálový duel zvládl na jedničku, OG porazili SAW 2:0 a čekají je boje o medaile. V dalším kole je ale čeká nejžhavější kandidát na celkové prvenství. Cloud9 selhali v kvalifikaci na pařížský Major a svoji zlobu ukázali už v Riu. Ve skupině sice dvakrát dotáhli zápas do vítězného konce až na decideru, na jejich pozici favorita to ale nic nemění. Souboj Cloud9 vs. OG se odehraje v úterý od 20:00.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.