Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq jako vládci skupiny D. Jaké jsou zápasové dvojice pro zbytek turnaje?

4. 5. 2023 | 08:20 Counter-Strike 2 Reportáž
Y-Games PRO Series zná čtyři vítěze skupin a další postupující do play-off. Závěrečnou skupinu ovládli Entropiq, BRUTE bohužel skončili na posledním místě. „Déčko“ se ve středu bohužel nedohrálo, a tak rozhodující zápas skupinové části proběhne před Last Chance Stage.
B8 vs. Entropiq
B8 vs. Entropiq
Zdroj: Y-Games (s povolením)

SINNERS a Dynamo Eclot se řadí mezi čtveřici týmů, které obdržely přímou pozvánku do play-off. Vedle nich se fanoušci mohou těšit ještě na minulé šampiony BIG Academy a také sestavu Astralis Talent, jejíž barvy hájí legendární Dán Andreas „Xyp9x“ Højsleth. Tento čtyřlístek však ještě nezná své soupeře pro první kolo play-off, ti totiž vzejdou z Last Chance Stage. Tam se utkají týmy, které ve skupinách selhaly.

Řeč je o ENTERPRISE, ale především UNiTY a BRUTE. Zatímco EP jednu výhru získali, ale k postupu to nedotáhli, tak další dva jmenované celky ani jednou nezvítězily. Vzhledem k nasazení do pavouka navíc příští týden dojde k duelu EP vs. UNiTY, BRUTE se naopak postaví maďarským šampionům DomiNation.

Vedle hříšníků a DNE má česko-slovenská scéna další tři jisté zástupce v play-off. Už v polovině dubna zazářili Sampi.Tipsport, kteří po vynucené kontumaci úvodního duelu dvakrát zvítězili a postoupili z druhého místa. Ještě lépe na tom byla Cryptova, jež neztratila ani mapu a má dobré vyhlídky na úspěch. Postup zpečetila také obměněná soupiska Entropiqu, která prošla pondělním programem bez porážky.

Y-Games PRO Series pokračuje v pondělí, kdy poznáme další tři účastníky vyřazovací části. Po dohrávce skupiny D dojde řeč na zmíněný duel ENTERPRISE vs. UNiTY. BRUTE se o slovo na Twitchi přihlásí ve středu. Play-off poté vypukne 22. května, tedy v týdnu, kdy také vyvrcholí velkolepé Tipsport CS:GO Bratislava.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.