Přejít k hlavnímu obsahu

Counter-Strike 2 přestal fungovat, co se stalo?

4. 5. 2023 | 09:44 Counter-Strike 2 Update hry
Panika ve středu zachvátila CS komunitu hráčů Counter-Striku. V očekáváné nové verzi CS 2 totiž přestalo fungovat vyhledávání hry a okamžitě začaly vznikat různé teorie. Díky novým informacím už ale známe reálné vysvětlení, proč tomu tak je.
Nefungující matchmaking
Nefungující matchmaking
Zdroj: Valve

Counter-Strike 2 přinesl velkou vlnu nadšení. Do beta testování se chtěl dostat každý, málokomu se ale poštěstilo, pokud nejste například profesionální hráč. I když se ale očekávaly kontinuální vlny pozvánek, tak po čase přestali hráči přibývat. Dust II už se navíc omrzel a CS 2 poslední dny nikdo moc ani nehrál. Hledání hry v matchmakingu trvalo desítky minut, až začaly vznikat pochybnosti, že hra vůbec funguje.

Když se tedy ve středu objevila zpráva o nemožnosti zapnout hledání hry, nikdo se moc ani nedivil. I přesto se ale hledalo co nejrozumnější vysvětlení. Právě hráčská neaktivita se nabízela jako jedna z variant, proč Valve mohlo omezit své servery. Hojně diskutovaná byla také možnost, že se chystá velká aktualizace s novým obsahem. To je nakonec i pravda, jen ještě do beta testování nedorazila. A právě to je ten problém.

Zatímco servery už očekávají verzi hry 1.38.7.1, tak aktuálně vydaná verze má hodnotu 1.38.7.0. Hráči se tak zcela logicky nemohou napojit na servery s jinou verzí Counter-Strike 2. Těžko odhadovat, jestli jde o chybu Valve, kterou by však zřejmě v noci opravili, pokud by tomu tak skutečně bylo. Kvůli malé aktivitě hráčů v poslední době se to tak možná rozhodli neřešit a připravovat se na vydání novinek. Snad budou stát za to.

Štítky: Counter-Strike 2
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.