Přejít k hlavnímu obsahu

Gamingový barák snů? 13 pater hráčského doupěte na jednom místě

4. 5. 2023 | 14:51 Zajímavost
Team Liquid otevírá ve spolupráci s Alienware tréninkové zázemí v São Paulu. 13patrová budova o rozloze téměř 3000 metrů čtverečních bude sloužit hráčům a zaměstnancům týmu na jednom z největších světových trhů esportu. Kromě společných severoamerických a evropských kořenů je to jediná esportová organizace s pobočkami na třech kontinentech.
The Alienware Training Facility
The Alienware Training Facility
Zdroj: Team Liquid

Řada organizací se rozhodla expandovat na mezinárodní trhy, aby rozšířily svou stopu po celém světě. Budování fandomu napříč kulturami je však obtížné a vyžaduje čas. V poslední době jsme byli svědky několika krachů, ale někomu se daří natolik, že si může dovolit otevřít herní centrum. A ne jen tak ledajaké.

Nová budova Team Liquid bude sloužit jak jeho zaměstnancům, tak hráčům v regionu. Budova je vybavena vším, co taková esportová organizace potřebuje k práci, jídlu a spánku. Pro své profesionální hráče a talent má toto středisko cvičné místnosti, učebny a streamovací kabiny. Organizace navíc investuje do fyzického a duševního zdraví svých talentů a dovolí si i plně vybavené produkční studio a střihací stanice.

The Alienware Training Facility
The Alienware Training Facility
Foto: Team Liquid
The Alienware Training Facility
The Alienware Training Facility
Foto: Team Liquid

Pronajatá a přestavěná budova zahrnuje také čtyři patra bytů. K dispozici je i profesionální kuchyně s šéfkuchařem na plný úvazek, restaurace a střešní terasa. Tím se sníží dodatečné náklady organizace. Kromě toho bude zařízení atraktivní možností pro esportové týmy, které čeká bootcamp nebo soutěž v Jižní Americe. Veškeré vybavení pod jednou střechou mohou v jeden moment využívat až čtyři týmy najednou.

Masivní zařízení je hned dvakrát větší než jeho předchůdci. V roce 2018 Team Liquid otevřel své první tréninkové zařízení v Los Angeles a o dva roky později na to navázalo další středisko v Nizozemsku. V přízemí navíc bude vůbec první fyzický obchod týmu a fanouškovská zóna poskytne prostory k budování komunity.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.