Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq Future překvapili favority a postupují na Tipsport CS:GO Bratislava!

5. 5. 2023 | 20:23 Counter-Strike 2 MČR
Uzavřená kvalifikace začala páteční skupinou B. Nejlépe do bratislavských bojů vykročila akademie Entropiq Future, která se dvěma zahraničními posilami přehrála ENTERPRISE i eEriness a zajistila si postup. Právě tyto dva týmy čeká nedělní decider, BRUTE bohužel vypadli.
Niko „semtex“ Reljić
Niko „semtex“ Reljić
Zdroj: Entropiqteam

Entropiq Future 2:0 eEriness (16:14 Ancient, 16:10 Nuke)

Závěr dne obstaral souboj o první místo ve skupině. Entropiq Future chtěli ukázat, že jejich první výhra nebyla žádnou náhodou, eEriness naopak dostali ideální šanci na výhru. Série začala na Ancientu, kde už EIQ jednou vyhráli. Také tentokrát se hra převíjela ze strany na stranu, a také podruhé zvládli koncovku.

Zahraniční hráči byli ve formě nejen na Ancientu, ale také na soupeřem zvolené mapě Nuke. Obrana EIQ Future byla neprostupná, kdykoliv se eEriness nadechli k možnému obratu, tak naději soupeř v dalším kole sfoukl jako svíčku. Za celou mapu nevyhráli více než dvě kola za sebou a s takovou bilancí se vyhrát nedá.

BRUTE 1:2 ENTERPRISE (11:16 Anubis, 16:3 Inferno, 2:16 Mirage)

Jen málokdo čekal, že se v boji o přežití objeví ENTERPRISE. Hvězdný celek prohrál s Entropiq Future, druhou šanci dostal proti BRUTE. Roli favorita potvrdili na první mapě, svého soka po relativně vyrovnaném průběhu porazili na Anubisu 16:11 a byli jednu mapu od nedělního špílu o druhé postupové místo.

Jenže přišlo Inferno a totální výbuch. BRUTE vypadali jako ten absolutní favorit, který měl svého soupeře přejet. ENTERPRISE z druhé mapy odešli s výpraskem 3:16 a musela rozhodnout Mirage. Leckr a spol. už si nenechali nic líbit, svému soupeři povolili jen dvě kola a postoupili do nedělních bojů. BRUTE končí.

ENTERPRISE 13:16 Entropiq Future

ENTERPRISE od začátku mapy Ancient prokazovali svoji sílu, za stavu 7:2 se ale zasekli. EIQ Future našli recept nejen za obranu a po změně stran šli díky deseti vyhraným kolům v řadě do vedení. Nebyli to přitom zahraniční hráči, kteří tým táhli. EP ještě srovnali na 13:13, koncovka ale patřila překvapivému vítězi.

​eEriness 16:9 BRUTE

Favorizovaní eEriness vykročili na mapu Inferno lépe, BRUTE se za obranu drželi ve hře především díky 1v1 koncovkám. Po změně stran vykřesali naději vyhranými pistolkami, eEriness je ale v následném force buyi přehráli. Když se BRUTE ještě jednou nadechli, tak je opět zaskočily Deagly, po kterých už se nevzchopili.

Podle sázkových kanceláří jsou největším favoritem na výhru skupiny eEriness. Ti ale prošli obměnou sestavy, takže se dá jen odhadovat, jak bude hra známých jmen společně vypadat. Sázkaři nejvíce věří ENTERPRISE, největšímu pojmu skupiny A, který potřebuje uspět, jinak se dají čekat změny. Znepříjemnit jim jejich cestu bude chtít sehraná sestava BRUTE a zahraničními střelci posílená pětice Entropiq Future. První osudy poznáme již v pátek, kdy neporažený tým postoupí, zatímco celek bez výhry se rozloučí.

Harmonogram skupiny A:

eErinessENTERPRISEEntropiq FutureBRUTE
 Česká republika twist
 Česká republika HONES
 Česká republika capseN
 Slovensko Adejis
 Slovensko Rutk0
 Slovensko system
 Česká republika leckr
 Česká republika zur1s
 Česká republika Pechyn
 Slovensko M1key
 Česká republika Lastík
 Česká republika semtex
 Česká republika woozzzi
 Švédsko kreaz
 Lucembursko Marix
 Česká republika Frixos
 Česká republika W0LF
 Česká republika pal0o
 Slovensko SiKO
 Česká republika warden
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.