Přejít k hlavnímu obsahu

MATYS byl k nezastavení! Sampi.Tipsport mají cennou výhru v play-off

7. 5. 2023 | 18:35 Counter-Strike 2 Reportáž
Sampi.Tipsport se dostali do nejlepší světové stovky a určitě z ní nechtějí hned vypadnout. Po sérii výher v CCT Central Europe Series 6 se jim tentokrát daří ve druhé divizi European Pro League, kde jako první ze všech vykročili do play-off. Podívaná to ale byla úžasná.
Matúš „MATYS“ Šimko
Matúš „MATYS“ Šimko
Zdroj: Sampi.Tipsport (s povolením)

Ze čtyř domácích organizací postoupily do play-off hned tři. Jako jediní zaváhali ENTERPRISE, kteří dvakrát nestačili na polské AGO. Po zaváhání se sYnck postup urvali Entropiq, stejně jako Sampi.Tipsport po debaklu od Cryptovy. Ostravský celek má jako jediný neporaženou bilanci a kousat chce i ve vyřazovací fázi.

Double Elimination play-off odstartovali svým zápasem Sampi. Proti balkánské sestavě Zero Tenacity si vybrali mapu Mirage, ze kterého si udělal vlastní pískoviště Matúš „MATYS“ Šimko. Slovenská hvězda nasázela 17 killů v první i druhé polovině a zcela ovládla statistiky. Svůj tým MATYS dovedl k výhře 16:11.

Pokračování nabídlo mapu Nuke, která byla o poznání vyrovnanější a rozhodovat muselo až první prodloužení. Jedna věc se ale oproti Mirage nezměnila – výkon 21letého Šimka. Ten i na téhle mapě nasbíral nejvíce killů a opět útočil na 100 ADR. Celkově za dvě mapy nasbíral 65 zabití a pouhých 40 úmrtí (+25 K/D)!

Sampi.Tipsport se tímto dostávají jediný krůček od medaile, ve 2. kole pavouka vítězů je ve středu dopoledne čeká finská pětice JANO. Pokud ale chcete fandit českým a slovenským hráčům, určitě si nalaďte pondělní program. Od 10:00 vyzvou Entropiq tým The Prodigies a od 13:30 se Cryptova postaví AGO.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.