Přejít k hlavnímu obsahu

Trojnásobný mistr České republiky se rozhodl ukončit hráčskou kariéru

10. 5. 2023 | 10:40 PUBG: Battlegrounds Přestup
Domácí esportová scéna se loučí s jedním z nejúspěšnějších hráčů historie Mistrovství České republiky v počítačových hrách. Na prvním ročníku MČR PUBG ještě Vojtěch „Double“ Ptáček chyběl, když se ale následně ukázal, tak se svým týmem triumfoval třikrát v řadě. Opakovaně navíc získal cenu nejužitečnějšího hráče. 22letý hráč už ale žádný další triumf nepřidá.
eXtatus jako mistři ČR 2019
eXtatus jako mistři ČR 2019
Zdroj: PLAYzone

Vojtěch „Double“ Ptáček na vrcholu domácí scény působil od samého začátku. První dva velké úspěchy ale získal za hranicemi, z hlediska finančních odměn šlo o jeho dva největší zářezy v kariéře. Ve dvojicích s Martinem „spajKK“ Benešem a posléze Filipem „RedgieBeardo“ Tutkem totiž obsadil 2. místo na turnajích pro streamery v Kolíně nad Rýnem a San Jose. Více než milionovou výhru tehdy věnovali dětskému domovu.

Právě s Redgiem posléze vytvořil tým, jehož jádro spolu strávil několik krásných let. Pod křídly eXtatus se kvalifikovali do druhé nejvyšší evropské ligy, po krátkém přesunu do Moops se vrátili opět do oblíbeného celku a opanovali své první Mistrovství České republiky. Součástí sestavy byli také Dominik „Hawki“ Gryga a Luboš „Kejdoran“ Mráček, celá čtveřice se začátkem roku 2020 přesunula do nové organizace Entropiq.

Vojtěch „Double“ Ptáček (druhý zleva)
Vojtěch „Double“ Ptáček (druhý zleva)
Foto: PLAYzone

O pozici domácí jedničky nemohl být pochyb, Double a spol. byli profíky se vším všudy. Po příchodu Matěje „Nowikk“ Krmely namísto Kejdorana se dokonce dokázali probojovat do nejvyšší evropské soutěže. Formu potom přetavili v obhajobu mistrovského titulu, který získali s velkým přehledem. Double navíc získal své druhé ocenění MVP. I přesto se jen o půl roku později cesty hráčů rozešly, rozchod to byl vskutku bouřlivý.

Vojta Ptáček se ale nevzdal a spolu s Nowikkem pomohli utvořit seskupení VIKÜRVI. Výsledek společné práce? Třetí titul mistra ČR pro Doubla. Toho to už táhlo do světa, s týmem Thunder si v následujícím roce opět zahrál na nejvyšší evropské úrovni. Pro domácí turnaje poté posílil hvězdnou soupisku SKADE, aby zaútočil na historický čtvrtý zářez. Koncovka jim ale nevyšla podle představ a ve finále nestačili na SHEESH.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

To už ale bude od dnes 22letého hráče zřejmě všechno. Jak na začátku května někdejší naděje fotbalové Příbrami oznámila na Twitteru, rozhodla se jít dál a ukončuje své aktivní působení v PUBG turnajích. Za roky účinkování se ale nemá za co stydět, ba naopak. Jen ti nejlepší z nejlepších napříč celým MČR mají tolik titulů jako on, na PUBG scéně neexistuje vícenásobný mistr, který s ním v týmu nehrál. Opravdu krásná kariéra.

Štítky: PUBG, Double, MČR
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.