Přejít k hlavnímu obsahu

Wallbang v přímém přenosu. Streamer zasáhl kameramana kuší

9. 5. 2023 | 11:30 Twitch
Streameři provádějí během živých streamů různorodé kousky. Twitch streamer s přezdívkou ‘OfficialDuckStudios’ během jednoho nedávného takhle zacházel s kuší, bohužel měl obrovskou smůlu, vystřelil a omylem zasáhl kameramana. Za to si vysloužil od platformy ban.
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Zdroj: depositphotos.com (s povolením)

Reice „OfficialDuckStudios“ Mitchell neměl svůj den. Během live streamu předváděl střelbu na cíl z kuše a zajímalo ho, jestli by se mu s ní podařilo prostřelit dveře.

V záznamu, který byl z platformy již odstraněn, pak i s kuší míří na jednu stranu dveří, zatímco jeho kameraman, Joey, čeká na té druhé. Po výstřelu je slyšet kameramanův bolestivý výkřik a zranění se dokonce na okamžik objeví v obraze, byť rozmazané. Je vidět, že Joey krvácí, a můžeme slyšet komentáře, že „to na videu vypadá hůř“ „že to nevypadá dobře“. 

Reice následně sdílel tweet, v němž píše: „Dobrý stream, hoši. Po zbytek noci radši bezpečně.“ Budeme tedy věřit, že kameraman se ze zásahu dostal ve zdraví a neodnese si žádné vážné následky. 

Zanedlouho poté přišla zpráva, že streamer dostal ban. V komunitních pokynech konkrétně stojí, že je zakázané ukazovat nebo propagovat například pokus či hrozbu někomu fyzicky ublížit nebo ho dokonce zabít.

To platí také v případě použití zbraní k fyzickému vyhrožování, zastrašování, ublížení nebo zabíjení ostatních.  Střílení z kuše a kameramanovo nešťastné zranění do tého kategorie nepochybně spadá. 

Streameři během vysílání zažívají nejrůznější situace, mnohdy i nebezpečné, často se s nimi však dokážou poprat nebo je chytře vyřešit. Jeden streamer se takto, když ve svém okolí slyšel zvuky střelby, rozhodl popadnout pušku a vyrazit do boje.

Ilustrační foto
Ilustrační foto
: depositphotos.com (s povolením)
Zdroj: GamingBible