Přejít k hlavnímu obsahu

16 minut a konec. Evropa utrpěla druhou nejrychlejší porážku historie

11. 5. 2023 | 12:40 League of Legends Reportáž
Premiéra evropského šampiona na letošní Mid-Season Invitational snad nemohla být horší. MAD Lions se postavili proti druhému nasazenému týmu z LCK. Výhra se neočekávala, fanoušci ale doufali v alespoň částečně vyrovnanou bitvu. Přání se splnilo jen v první hře, v té poslední navíc prohrála evropská sestava za necelých 17 minut. Šlo o druhou nejrychlejší prohru v historii mezinárodního League of Legends.
Faker po výhře nad MAD Lions
Faker po výhře nad MAD Lions
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Od slibného začátku až k ostudnému konci. Sérii mezi MAD Lions a T1 odstartovala napínavá hra, do které evropský mančaft nastoupil ve velkém stylu. Matyáš „Carzzy“ Orság a spol. drtili soupeře, v 16. minutě už vedli o necelých sedm tisíc goldů.

Ani takový náskok ale na vítězství nestačil a zbytek série už byl jednostranným stompem. Dominanci T1 završila třetí hra.

Hned na v prvních minutách ukázala korejská skvadra, že si jde jasně pro vítězství a ze stratbooku vytáhla kousek, jenž proslavili BDS. Toplaner hrající Siona přišel na botlane a se třemi dalšími kolegy napochodoval pod turret. Výsledkem byly dva killy a vyhraná botlane i jungle.

Netrvalo dlouho a Carzzy s Hylissangem měli další návštěvu a znovu padli. Masakr pokračoval. Po chvíli už boural Rift Herald základnu MAD Lions. Na konci svítil na obrazovce čas 16:50. Šlo o druhou nejrychlejší prohru v historii mezinárodního League of Legends.

Top 5 nejrychlejších her
TýmyTurnajČas
Invictus Gaming - SKT T1MSI 201916:01
T1 - MAD LionsMSI 202316:50
G2 - Team LiquidMSI 201918:05
RNG - Pentanet.GGMSI 202118:32
DWG - G2Worlds 202019:03
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).