Přejít k hlavnímu obsahu

Tři série, jediná vyhraná hra. Západní týmy dostávají na MSI tvrdou lekci

11. 5. 2023 | 17:50 League of Legends Reportáž
MSI 2023 má zatím jednoznačný průběh. Po třech BO5 sériích hovoří skóre jednoznačně ve prospěch asijských týmů. LCK a LPL mají jasně navrch, LEC a LCS vyhráli pouze jedinou hru, devět jich prohráli. Poslední obětí východní síly byli Cloud9. Proti Bilibili Gaming prohráli 0:3 a spadli do lower bracketu.
Cloud9 prohráli 0:3
Cloud9 prohráli 0:3
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

1:3, 0:3, 0:3. Rozdíl mezi západními a východními celky je čím dál větší a na Mid-Season Invitational se tento trend potvrzuje. Jedinou hru vyhráli G2 Esports, MAD Lions a Cloud9 se nezmohli ani na bod.

Americký celek přitom odehrál zřejmě nejvyrovnanější sérii z dosavadního průběhu letošní MSI. Hry trvaly v průměru 33 minut, early game byla ve všech zápasech vyrovnaná.

Hned první utkání vypadalo velice slibně. Cloud9 dokázali využívat chyb soupeře, ze začátku vedli, do 20. minuty se drželi na dostřel a prohrávali jen o dva tisíce goldů. Jenže Chen „Bin“ Ze-Bin jasně přehrál svého soka na toplane a byl hlavním důvodem, proč nakonec BLG zvítězili.

Druhá hra byla sice nejrychlejší, pro C9 ale vypadala nejslibněji. Rozhodující moment přišel ve 25. minutě, kdy si americký celek v 5v4 situaci nepohlídal junglera BLG a nechal jej ukrást Barona. Následně se Cloud9 snažili o zbytečné engage a po půl hodině prohráli i další špíl.

V bojovném výkonu pokračovali borci z LCS i ve třetí hře, především Robert „Blaber“ Huan předváděl za Lee Sina naprosto luxusní playe. Ani ty ale na triumf nestačily. Cloud9 se stali třetím západním týmem v lower bracketu.

Poslední zápas prvního kola MSI je na programu v pátek od 14:00. Golden Guardians vyzvou jednoho z největších favoritů turnaje JD Gaming.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).