Přejít k hlavnímu obsahu

Chtěli slavit narozeniny, tak vyhráli 3:0. Měli jsme i zamluvenou restauraci, říká Yagao

12. 5. 2023 | 12:08 League of Legends Rozhovor
Od 13:00 hrajete BO5 na Mid-Season Invitational, ale za pár hodin máte rezervaci v restauraci. Řešení? Jednoduché. Rychlá výhra 3:0, postup, oslavy narozenin mohou začít. Aspoň tak probíhal čtvrteční den pro hráče Bilibili Gaming. „Vyhrajeme 3:0, rychle ukončíme sérii, abychom mohli skončit dřív a co nejrychleji oslavit ONovy narozeniny,“ říkal svým spoluhráčům Zeng „Yagao“ Qi.
Zeng "Yagao" Qi
Zeng "Yagao" Qi
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Západní týmy zatím na letošní MSI dostávají od východu tvrdou lekci. Za tři série vyhráli jedinou mapu, ani papírově nejslabšímu čínskému týmu Bilibili Gaming nedokázali Cloud9 sebrat bod. Pro vicemistry z LPL nic takového nepřicházelo v úvahu, plány byly jasně dané.

V interview pro KORIZON Esports odhalil podrobnosti Zeng „Yagao“ Qi, midlaner BLG. „Už včera jsem říkal spoluhráčům, že vyhrajeme 3:0 a ukončíme sérii rychle, abychom mohli slavit ONovy narozeniny,“ přiblížil Yagao motivaci svého týmu v zápase proti Cloud9, který nakonec opravdu vyhráli 3:0.

Bilibili Gaming si byli naprosto jisti tím, že proti americkému mančaftu nebudou mít absolutně žádné problémy. „Dokonce jsme si předem zařídili rezervaci v restauraci,“ prozradil čínský midlaner s úsměvem na tváři. Zápasy nebyly tak jednoznačné, ale na večeři stačilo.

V dalším utkání se Bilibili Gaming postaví proti vítězi série mezi Golden Guardians a JD Gaming. Čínští šampioni jsou jasným favoritem. „Jakmile jsme viděli los, věděli jsme, že se znovu postavíme JDG. Věřím, že se nám to může podařit, pokud se dobře připravíme a budeme hrát svou hru,“ komentuje Yagao případný rematch čínského finále.

Druhé kolo čeká BLG v neděli od 13:00. V případě úspěchu postoupí do finále upper bracketu, pokud prohrají, spadnou do lower bracketu.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).