Přejít k hlavnímu obsahu

1:12. Rozdíl mezi západními a východními týmy je čím dál větší

12. 5. 2023 | 17:17 League of Legends Reportáž
Čtvrtá série, čtvrtá demolice a prohraný zápas pro tým ze západních regionů. JD Gaming potvrdili roli absolutního favorita a Golden Guardians porazili 3:0. V upper bracketu se tak zopakují finále korejské a čínské ligy, regionální kolegové se potkají i v lower bracketu. Celky z LEC a LCS zatím vyhráli jednu jedinou hru ze třinácti.
Eric "Licorice" Ritchie
Eric "Licorice" Ritchie
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Pro americké a evropské fanoušky je to smutný pohled. Jejich favoriti za sebou mají na letošní Mid-Season Invitational čtyři BO5 série. Celkem nastoupili do třinácti her. Ve dvanácti případech prohráli, jen jednou jedinkrát se radovali z úspěchu (G2 proti Gen.G).

Nelichotivou bilanci LEC a LCS nevylepšili ani Golden Guardians. Druhý nasazený americký tým měl před sebou ohromně náročný úkol, na druhé straně Summoner's Riftu stál zlatý celek jarního splitu LPL.

JD Gaming patří mezi největší favority turnaje spolu s T1 a Gen.G. Mix čínských a korejských hráčů budí respekt, na každé roli nastupuje v dresu JDG naprostá světová špička. Šance GG byly minimální, čemuž odpovídá i konečný výsledek. Průběh ale mnohé překvapil.

První hra připomínala čtvrteční utkání mezi Cloud9 a Bilibili Gaming. Vyrovnaná early game, šance pro americký mančaft, nakonec ale chyby a prohra. Druhá hra už byla o něčem jiném, Golden Guardians se v mid game dostali do vedení o 4,5 tisíce goldů.

Výhra nebyla daleko, týmová kompozice GG nebyla špatná, Choi „huhi“ Jae-hyun s Rell hrál výborně. Jenže další zbytečné chyby a potyčky znamenaly rychlou otočku ve prospěch čínského týmu a druhý bod pro šampiony LPL.

Slibnou early game pro NA nabídla i třetí hra, ale skončila stejně jako obě předchozí. Další jednoznačný výsledek. 3:0 pro JDG. MSI pokračuje v sobotu dvěma zápasy. Od 13:00 bude bitva T1 vs. Gen.G, od 18:00 na Rift nastoupí MAD Lions a G2.

Bracket MSI
Bracket MSI
: lol.fandom.com
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).