Přejít k hlavnímu obsahu

Z LEC do regionální ligy. Slovenské ADC míří do akademie

14. 5. 2023 | 09:44 League of Legends Přestup
Matúš „Neon“ Jakubčík bude podle informací blix.gg i v následujícím splitu chybět v nejvyšší evropské soutěži League of Legends. Slovenské ADC bylo po neúspěšné zimní části sezóny ve Vitality nahrazeno Eliasem „Upset“ Lippem a jaro strávilo na lavičce. Během Summer Splitu by měl Neon nastupovat za akademii francouzské organizace.
Matúš "Neon" Jakubčík
Matúš "Neon" Jakubčík
Zdroj: Michal Konkol/Riot Games (s povolením)

Měl to být pro Matúše „Neon“ Jakubčíka průlomový rok. Slovenský tahoun na botlane dostal laso z Vitality, jednoho z předních evropských celků. Měl se ukázat jako top ADC LEC, případně pomoci francouzské organizaci k vysněné trofeji.

Jenže nic takového se neudálo. Vitality se nedařilo, v zimním splitu se nedostali do play-off. Kompletní tým byl za očekáváním, z útoku na nejvyšší příčky sešlo. Následkem byl Neonovo posazení na lavičku a příchod Upseta.

Slovenský hráč strávil celý jarní split jako benchnutý hráč a do akce se nedostal. Poprvé od léta roku 2020 bylo LEC bez přítomnosti Matúše Jakubčíka. A příští split nebude jiný.

Neon má údajně nastupovat za Vitality.Bee, akademii organizace, se kterou bojoval v LEC. „B“ tým Vitality se ve francouzské lize umístil na sedmém místě a na European Masters nepostoupil.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).