Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS si vystříleli jízdenku do Bratislavy, Cryptova a Entropiq se utkají o druhý slot

13. 5. 2023 | 21:00 Counter-Strike 2 Live coverage
Ve skupině B najdeme dva medailisty z předchozího turnaje. Je tak jasné, že právě oni budou nejžhavějšími kandidáty na postup. V sobotu ale bez porážky může do play-off projít jen jeden. Znepříjemní jim cestu do play-off jejich konkurenti? Sledujte živě na twitch.tv/playzonecz.
Sebastian „beastik“ Daňo na Tipsport CS:GO Praha
Sebastian „beastik“ Daňo na Tipsport CS:GO Praha
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

SINNERS 2:0 Cryptova (16:1 Ancient; 16:13 Vertigo)

Žádné drama se nekoná, SINNERS dominovali také proti ostravské organizaci a s přehledem vybojovali první místo ve skupině B. Na mapě Ancient šlo přitom o rychlou záležitost, Cryptova se zmohla na jediné kolo a padla poměrem 1:16. Na Vertigu byl duel o dost vyrovnanější, i přesto SINNERS nakonec ukázali své kvality a po výsledku 16:13 se mohou těšit do Bratislavy. Cryptova se o poslední volné místo utká v nedělním decideru proti nebezpečným Entropiq.

UNiTY 1:2 Entropiq (14:16 Nuke; 16:13 Inferno; 7:16 Mirage)

Také duel poražených přinesl pořádně vyrovnané drama. Na úvodní mapě Nuke se týmy přetahovaly o každý bod, nakonec až série šesti vítězných kol za T stranu rozhodla o těšném vítězství 16:14 pro Entropiq. Ani UNiTY však nechtěli opustit boj o Bratislavu, což dokázali na Infernu, kde určovali tempo a za stavu 16:13 dokázali zápas poslat na rozhodující Mirage.

Třetí mapa byla nakonec tou nejjednoznačnější. Tým Entropiq po dominantní první polovině, ve které nechal svému soupeři jen tři kola, už nezaváhal a Mirage ovládl výsledkem 16:7. Zelení tak dokázali přežít, UNiTY naopak musí na Bratislavu zapomenout.

Entropiq 16:19 Cryptova

Obrovsky vyrovnaný mač, který potvrdil očekávání fanoušků. Vyrovnaný špíl, který ve kterém ale ze začátku Entropiq vedl už 8:0, muselo rozhodnout až prodloužení. V něm byla silnější Cryptova, z pěti kol vyhrála hned čtyři a radovala se z vítězství.

SINNERS 16:7 UNiTY

Skupinu B Tipsport CS:GO odpálil souboj SINNERS a UNiTY. Liberecká organizace byla jasným favoritem, a svou roli potvrdili. Jen v prvních několika kolech se dokázal jeden z novějších domácích týmů vyrovnat SINNERS. Tomáš „oskar“ Šťastný i Jindřich „ZEDKO“ Chyba odehráli perfektní zápas a poslali svůj mančaft do zápasu vítězů.

Skupina B může napsat pokračování příběhu z Tipsport CS:GO Praha. Počtvrté v letošní sezóně se totiž mohou utkat SINNERS a Cryptova. Aby k tomu ale mohlo dojít, musejí buďto porazit, nebo naopak nezvládnout své úvodní duely. BO1 umí být nevyzpytatelné a minimálně hříšníci jsou proti UNiTY jasným favoritem. Souboj Entropiq a Cryptovy může být naopak jedním z nejzajímavějších duelů celého dne.

Tipsport CS:GO Bratislava
Tipsport CS:GO Bratislava
Foto: PLAYzone
SINNERSCryptovaEntropiqUNiTY
 Česká republika beastik
 Česká republika SHOCK
 Česká republika ZEDKO
 Česká republika oskar
 Česká republika KWERTZZ
 Slovensko zyored
 Česká republika PR
 Česká republika beryP
 Česká republika Darber
 Česká republika kinzo
 Česká republika AJTT
 Česká republika MoriiSko
 Německo red
 Polsko snatchie
 Česká republika pandi7o
 Slovensko NIO
 Slovensko luko
 Česká republika Levi
 Česká republika luke
 Slovensko NITRO 
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).