Přejít k hlavnímu obsahu

Tragické výkony MAD Lions na MSI. Je to nejhorší představení v historii?

14. 5. 2023 | 15:35 League of Legends Komentář
Vítěz jarního LEC splitu nevyhrál na mezinárodním turnaji jedinou hru. Co více, obě BO5 série prohráli v absurdním čase, čímž sklízí kritiku ze všech stran a s turnajem se loučí jako největší zklamání. „Nehráli jsme jako tým“, hodnotil prohru Nisqy.
MAD Lions na MSI 2023
MAD Lions na MSI 2023
Zdroj: Riot Games

MSI, tradiční mezinárodní turnaj oddělující první a druhou polovinu sezóny, se poprvé ukázal v novém formátu. Více BO3, více BO5.

MAD Lions s českým hráčem Matyášem „Carzzy“ Orságem na pozici ADC nastupovali jako outsideři, ale výkony, které poday, se rozhodně nedají považovat ani jako uspokojující.

Jejich prvním soupeřem nebyl nikdo jiný než legendární organizace T1 se samotným Fakerem v čele. První mapa byla evropskému celku na dosah, ale z ruky jim nakonec vyklouzla. Od té dobu to šlo od devíti k pěti. Celá série netrvala nakonec ani 74 minut, jen o tři minuty déle než rekordně rychlá série mezi G2 a TL na MSI 2019 (70 minut a 42 sekund).

Druhým a osudným soupeřem byl druhý evropský celek G2 Esports. MAD Lions se tentokrát „zlepšili“ o 3 minuty a tuto BO5 sérii prohráli  za necelých 77 minut. Na celém turnaji nevyhráli jediný ze šesti zápasů, a stihli se rozloučit po 150 minutách na Summoner's Riftu.

Podle samotných hráčů za to mohla samotná atmosféra v týmu, která od první porážky houstla a houstla. „Nehráli jsme jako tým“, hodnotil výkony po prohře Nisqy, midlaner týmu MAD Lions. Zdůraznil také, že hrát s východními týmy je úplně jiný level a zároveň popřál G2 hodně štěstí na zbytku MSI. Budou ho prý potřebovat. 

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.