Přejít k hlavnímu obsahu

Francouzská pohádka pokračuje. Team Vitality je prvním postupujícím do play-off

14. 5. 2023 | 16:43 Counter-Strike 2 Reportáž
Domácí fanoušci mohou jásat. Na pařížský Major se sice kvalifikovali jen dva Francouzi, se svým týmem Vitality ale prošli hladce skrze Legends Stage a v play-off nebudou chybět. Postup si vybojovali jako vůbec první tým výhrou nad ukrajinským celkem Monte.
Team Vitality
Team Vitality
Zdroj: Team Vitality

Ryze francouzského týmu se domácí příznivci v Paříži nedočkali, spoléhat se tak musí alespoň na jednotlivce z kádru Vitality. Jeho jádro bylo dlouhé roky francouzské, před šestnácti měsíci ale započal mezinárodní experiment. Přesto jednomu z nejstarších týmů na Majoru patří srdce příznivců země galského kohouta.

V prvním kole swissu se museli poprat s G2 Esports, někdejším rivalem z francouzské scény, který už je ale rovněž několik let mnohonárodnostním mixem. Po výhře 16:13 se vrhli na ENCE, aktuální světovou devítku. Totožný výsledek Vitality zajistil možnost postoupit do play-off bez porážky. V cestě jim stáli Monte.

Tipsport CS:GO Bratislava
Tipsport CS:GO Bratislava
Foto: PLAYzone

Ukrajinský celek si zvolil Anubis, 7 bodů za T stranu ale bylo málo a Vitality šli po výhře 16:10 do vedení. Krásnou třešničkou byl 1v4 clutch Emila „Magisk“ Reifa při prvním match pointu. Následná mapa Nuke byla o něco vyrovnanější, také zde ale měli Vitality navrch. Triumfem 16:13 si zajistili místenku v play-off.

Domácí fanoušky musí nejvíce ze všeho těšit forma největší francouzské hvězdy. Mathieu „ZywOo“ Herbaut po swissu disponuje HLTV ratingem 1.38, lépe je na tom pouze jeho rival Oleksandr „s1mple“ Kostyliev. Vysoko je ale ve statistikách také Lotan „Spinx“ Giladi. Pařížská Accor Arena za týden zažije bouři.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.