Přejít k hlavnímu obsahu

Česká liga v EA Sports FC: jednání probíhají, jaká je šance?

22. 5. 2023 | 19:00 EA SPORTS FC 24 Gaming
Každý rok si čeští fanoušci přejí v dalším ročníku FIFA, v letošním případě EA Sports FC, jediné: kompletní domácí fotbalovou soutěž. Nejen velkou trojku, ale i mančafty z dalších pater ligy. Baník Ostrava, Bohemians Praha 1905 nebo 1. FC Slovácko. Jednání o tom, zda se FORTUNA:LIGA objeví v EA Sports FC, probíhají. Ale zprávy z LFA nejsou pozitivní. „Pokud jde o účast naší ligy ve hře EA Sports FC, tak zatím tomu nic nenasvědčuje,“ říká Štěpán Hanuš, ředitel komunikace LFA.
Česká liga ve FIFA 23
Česká liga ve FIFA 23
Zdroj: YouTube

Kompletní nejvyšší česká fotbalová soutěž byla součástí populárního fotbálku od firmy EA Sports naposledy ve FIFA 11. Nechyběl žádný z elitních domácích týmů včetně Ústí nad Labem, 1. FK Příbram nebo již zmiňovaného Baníku Ostrava. Pražská Sparta sázela na útočné duo Pekhart + Kweuke a David Lafata se stal v dresu Jablonce králem střelců.

Od té doby se ale ve FIFA objevily pouze tři kluby - FC Viktoria Plzeň, AC Sparta Praha a SK Slavia Praha. Další mančafty dlouhodobě chybí a získat titul v kariérním módu s oblíbeným týmem tuzemské soutěže není možné.

FUT už si nezahrajeme

A zdá se, že čekání bude pokračovat i v EA Sports FC. „Jednání probíhají prakticky neustále. Pokud jde o účast naší ligy ve hře EA Sports FC, tak zatím tomu nic nenasvědčuje,“ sdělil portálu PLAYzone.cz ředitel komunikace LFA Štěpán Hanuš.

Naděje je malá. Před loňským ročníkem šly z Ligové fotbalové asociace podobné zprávy. Tehdy Štěpán Hanuš apeloval na fanoušky, kteří mohli pomoci účastí v komunitním hlasování fifplay.com. Momentálně je česká liga desátá. Kam ji společnými silami posuneme?

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).