Přejít k hlavnímu obsahu

Polský sen je minulostí. STYKO bude hrát o postup, FaZe potkají svůj kryptonit

15. 5. 2023 | 09:00 Counter-Strike 2 Preview
Druhý den hlavní části Majoru dal sbohem nejlepšímu polskému i brazilskému týmu. Heroic a domácí Vitality si naopak jako první zajistili slot v play-off. Po šíleném prvním dnu jsme se tolika překvapení tentokrát nedočkali, týmy jako G2 a FaZe ale stále mají nůž na krku.
Casper „cadiaN“ Møller
Casper „cadiaN“ Møller
Zdroj: BLAST.tv

Osmý nejlepší tým světa letí domů. FURII turnaj vůbec nevyšel a na čtyřech mapách získali maximálně osm bodů. Jejich největším problémem byly T strany, bez nich se vyhrávat nedá. Hřebíček do rakve Brazilcům ve třetím kole uštědřil tým, jenž by na skóre 0-2 nikdo nečekal. G2 se ale nevzdávají. Podobným případem jsou FaZe, kteří se udrželi v turnaji vyřazením polského týmu 9INE. Ten bohužel nenašel svou formu.

Cesta G2 bude pokračovat proti fnatic, FaZe Clan se postaví svým neoblíbeným Bad News Eagles. Také ve třetí zápasové dvojici najdeme tým z nejlepší světové desítky, ENCE se utkají proti Ninjas in Pyjamas.

Tipsport CS:GO Bratislava
Tipsport CS:GO Bratislava
Foto: PLAYzone

Nejvíce důvodů k radosti mají Team Vitality a Heroic. Dánové si v těsné bitvě poradili s týmem Liquid, Vitality svoji třetí výhru zaznamenali proti Monte a od play-off míří bez jediné prohrané mapy.

Slovenské fanoušky ale nejvíce zajímá cesta týmu Apeks. Martin „STYKO“ Styk se svými kolegy porazili Bad News Eagles a jsou jediný zápas od postupu do finální fáze. První šanci budou mít naservírovanou jako na zlatém podnose, na závěr pondělního programu vyzvou GamerLegion, jedno z příjemných překvapení turnaje. Druhé takové je z Anglie, Into The Breach budou chtít přepsat historii proti týmu Liquid.

Rozlosování čtvrtého kola
11:30 Evropa ENCEvs. Evropa Ninjas in Pyjamas1-2
11:30 Evropa FaZe Clanvs. Kosovo Bad News Eagles1-2
15:30 Evropa fnaticvs. Evropa G2 Esports1-2
15:30 Ukrajina Montevs. Ukrajina Natus Vincere2-1
19:30 Spojené státy americké Team Liquidvs. Velká Británie Into The Breach2-1
19:30 Evropa Apeksvs. Evropa GamerLegion2-1
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.