Přejít k hlavnímu obsahu

Neskutečná jízda Sampi Evropou! Organizace získala CS:GO titul po 1003 dnech

15. 5. 2023 | 14:32 Counter-Strike 2 Reportáž
Poslední dny se Sampi.Tipsport skutečně vydařili. Do play-off Tipsport CS:GO Bratislava sice postoupili až ze druhého místa skupiny, na šancích na titul jim to ale neubírá. Ze druhého místa totiž v European Pro League 2nd Division dokráčeli až k samotnému titulu. Takovou vzpruhu tým potřeboval. Kromě ní si navíc odnáší postup do vyšší ligy a 5 tisíc dolarů k tomu.
Sampi jako vítězové European Pro League 2nd Division
Sampi jako vítězové European Pro League 2nd Division
Zdroj: Sampi.Tipsport (s povolením)

Sampi.Tipsport začali svoji pouť druhou divizí European Pro League drtivou porážkou od Cryptovy. Po tvrdém direktu se ale vzchopili a výhrami nad týmy Atlantic a Viperio si vybojovali postup do play-off. Po úvodní výhře nad Zero Tenacity však nestačili na JANO a museli využít cestu skrze pavouka poražených.

Pád je ovšem nerozhodil a z turnaje vyřadili Entropiq i sYnck. Medaili měli jistou, mířili však ještě výše. Toužili totiž po odplatě. Ve finále LB se postavili Cryptovu a na rozdíl od skupiny tentokrát na lokálního konkurenta vyzráli. Sérií tří výher si zajistili nejen titulový zápas, ale také postup do nejvyšší divize EUPL.

Tipsport CS:GO Bratislava
Tipsport CS:GO Bratislava
Foto: PLAYzone

Plány si však museli rozdělit se souběžně hranou skupinovou fází Tipsport CS:GO Bratislava, kde je čekal nedělní decider. Grandfinále se tak odložilo na pondělí. Vstup do nového týdne ale Sampi zažili dokonalý.

Matúš „MATYS“ Šimko a spol. se připravili dokonale a z BO5 série nedovolili udělat žádný maraton. Ani zkušený sniper neměl nárok Aleksi „allu“ Jalli, JANO nezískali jedinou mapu. Sampi.Tipsport se tak stávají šampiony European Pro League 2nd Division, což je pro ně první titul po dlouhých 1003 dnech. V té době ještě tým reprezentovali hráči jako Dytor, beryP nebo Pechyn. Uvidíme, jak moc je tenhle úspěch nakopne.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.