Přejít k hlavnímu obsahu

Konec. NiKo ukončí CS:GO kariéru bez vyhraného Majoru

15. 5. 2023 | 21:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Nikola „NiKo“ Kovač, jeden z nejlepších hráčů v historii Counter-Strike: Global Offensive, nikdy nezíská tu vůbec nejcennější trofej. Na BLAST.tv Majoru končí G2 Esports se skóre 1-3, když v poslední sérii nestačili na fnatic 1:2. Na poslední mapě nebyli NiKo a spol. daleko od vítězství, ale fnatic se zmohli na silný konec a ukončili pouť kádru plného hvězd.
Nikola „NiKo“ Kovač
Nikola „NiKo“ Kovač
Zdroj: BLAST.tv (s povolením)

Ani poslední CS:GO Major nebude pro Nikolu „NiKo“ Kovače tím šťastným. Ani v Paříži nepozvedne bosenský střelec nad hlavu trofej pro vítěze Majoru. A jelikož jde o vůbec poslední CS:GO turnaj svého druhu, tak se ani nikdy NiKo nedočká. Vůbec ani nepostoupit do play-off, to je hořká pachuť konce jedné éry.

O to víc nyní nyní zpětně zabolí dvě prohraná finále z dřívějších let. V roce 2018 neuspěl NiKo v drese FaZe proti Cloud9 v Bostonu, tehdejší comeback se zapsal do historie a titulu se kvůli tomu nikdy nedočkal ani Ladislav „GuardiaN“ Kovács. Před dvěma lety pak ve Stockholmu s G2 Esports nestačil na Natus Vincere.

Tipsport CS:GO Bratislava
Tipsport CS:GO Bratislava
Foto: PLAYzone

Smutná tečka se začala psát už v prvním dni swissu, který nabídl mnoho překvapivých výsledků. G2 v napínavém zápase nejprve nestačili na silné Vitality 13:16, následně ale stejným výsledkem padli proti Bad News Eagles. NiKo a spol. už si další prohru nemohli dovolit. Svůj osud oddálili výhrou nad týmem FURIA.

V pondělí už si ale další výhru připsat nedokázali. Proti fnatic přitom začali vyhraným prodloužením, NiKo na Infernu zářil. Na zbylých mapách série ale hra G2 stála už jen především na Justinovi „jks“ Savagovi. NiKo nebyl vidět, špatný den si vybral i Ilya „m0NESY“ Osipov. Bez hlavních hvězd se bohužel vyhrává těžko.

Fnatic naopak po sérii neúspěšných eventů prokazují lepší formu a chtějí zopakovat čtvrtfinále z Ria. Stále navíc žije sen organizace o vyrovnání rekordního počtu Major titulů. Za zmínku stojí i Freddy „KRIMZ“ Johansson, který v play-off nechyběl na prvním Majoru před 10 lety a může prokázat svou konzistentnost.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).