Přejít k hlavnímu obsahu

Rankedů se v úterý nedočkáme. Epic Games zrušili jejich vydání na poslední chvíli

16. 5. 2023 | 09:47 Fortnite Update hry
Epic Games s velkou slávou oznámili příchod nového soutěžního režimu do Fortnite na 16. března. Jen se to trošku vymklo z rukou. Vydání vývojáři odložil na zítřek. Prozatím.
Ranked Play
Ranked Play
Zdroj: Epic Games

Ranked Play, který má nahradit Arény, přijde nejen v tradičním režimu se stavěním, ale i do rychle se rozvíjejícího režimu Zero Build. 

Epic Games plánují také velké změny ve hře. Nejpodstatnější změna je v těžení a počtech stavebního materiálu. Od příští aktualizace už budete muset při stavbách pořádně počítat. 

Vývojář chce provést určité změny rovnováhy, což bude mít velký dopad na to, jak hráči využívají své zdroje. Zaprvé, materiálový strop bude snížen z 999 na 500 materiálu v inventáři, což vyžaduje šetření při stavbě zdí, podlah nebo schodů. 

Tento strop již byl v Aréně, ale nyní bude implementován ve všech herních režimech. Oproti tomu bude mírně zvýšeno těžení, což umožní kompenzovat snížený limit materiálu. Navíc nově nedostanete po zabití hráče celý jeho materiál, ale pouze 50 od každého materiálu.

Nadcházející aktualizace Fortnite pravděpodobně přinese do populární videohry ještě více změn. Ty však Epic Games zatím neodhalili. A jak je vidět, tak i odhalení data aktualizace nic neznamená a vývojáři s ní mají ještě hodně práce.

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.