Přejít k hlavnímu obsahu

FaZe vs. NAVI, oba postoupit nemohou. STYKO si o play-off zahraje s NIP

16. 5. 2023 | 10:52 Counter-Strike 2 Preview
Play-off posledního CS:GO Majoru má zbývající tři sloty, o které se v úterý poperou týmy s bilancí dvou výher a dvou proher. Zápasové dvojice pátého kola jsou navíc opravdu zajímavé.
Apeks před zápasem
Apeks před zápasem
Zdroj: Apeks

Natus Vincere v pondělí nezvládli ukrajinské derby, do play-off se skóre 3-1 postoupili Monte i bez přítomnosti svého kouče. Volodymyr „Woro2k“ Veletniuk naplnil slíbený osud, Viktora „sdy“ Orudzheva zase může těšit výhra nad svým bývalým zaměstnavatelem. Postup si ve čtvrtém kole vybojovali také Liquid a GamerLegion, kteří doplnili neporažené Heroic a Team Vitality. Ve hře tak zůstávají tři místa.

Tipsport CS:GO Bratislava
Tipsport CS:GO Bratislava
Foto: PLAYzone

NAVI tak mají poslední šanci na postup do čtvrtfinále, čeká je však nejtěžší možný soupeř. FaZe pokořili svůj kryptonit a čeká je final boss. Do pátého kola to naopak nedotáhli G2 Esports, jenž nestačili na fnatic. V tuto chvíli je tak jasné, že tři z aktuálně šesti nejlepších týmů světa budou v play-off chybět. Vitality a Heroic jsou jasně na koni. Fnatic se o postup utkají proti Into The Breach, kteří stále mohou překvapit.

Poslední zápasová dvojice bude nejvíce zajímat slovenské fanoušky. Martin „STYKO“ Styk a jeho Apeks nestačili na GamerLegion a mají před sebou příležitost, v níž půjde o všechno. Nejlepším týmům světa se sice vyhnuli, ale po nejnovější aktualizaci světového žebříčku jsou Ninjas in Pyjamas po delší době opět světovou desítkou. Apeks potřebují hodit za hlavu pondělní výkon a navázat na to, co fungovalo.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.