Přejít k hlavnímu obsahu

Postoupili do play-off Majoru, ale nemuseli porazit jediný TOP 10 tým

16. 5. 2023 | 12:00 Counter-Strike 2 Příběh
Když se řekne GamerLegion, tak vás určitě nenapadne, že jde o jeden z nejlepších týmů světa. Aktuální světová #22 však dokázala projít od samotné kvalifikaci až do play-off posledního CS:GO Majoru. Celek, za který ještě loni střílel Patrik „Zero“ Žúdel, však na své cestě nemusel porazit žádný tým z nejužší světové špičky. Za všechno může seeding a množství překvapení.
Nicolas „Keoz“ Dgus
Nicolas „Keoz“ Dgus
Zdroj: BLAST.tv (s povolením)

GamerLegion se loni v létě odhodlali k přestavbě. V sestavě zůstali pouze Ivan „iM“ Mihai, Isak „isak“ Fahlén a trenér Ashley „ash“ Battye. Z Falcons tým posílil Nicolas „Keoz“ Dgus, kormidla se chopil Kamil „siuhy“ Szkaradek z MOUZ NXT a role snipera se ujal Frederik „acoR“ Gyldstrand z lavičky stejné organizace. Na papíře možná ne tak silná sestava si dokonale padla do noty a začaly se dít velké věci.

Hned na první pokus se německé organizaci podařilo postoupit na Rio Major, kde ovšem nepřešli přes Challengers Stage. V Paříži už to bylo jiné. Začít přitom museli už od uzavřené kvalifikace, kde ani jednou nezakopli. Na RMR po jediné porážce dokonce usilovali o přímý postup do Legends Stage, který jim unikl pouze o decider proti Bad News Eagles. Málem na tuto prohru přitom o pár týdnů později doplatili.

Tipsport CS:GO Bratislava
Tipsport CS:GO Bratislava
Foto: PLAYzone

V Paříži totiž začali tragicky. Jako čtvrtý nejvýše nasazený tým nestačili na outsidery Complexity a The MongolZ, následně navíc potkali MOUZ a čekalo se rychlé vyřazení. Zkušený celek ovšem přemohli 2:0 a odstartovali velkou jízdu. Jako kati CZ/SK zástupců po Davidu „frozen“ Čerňanském následně vyřadili také OG s Adamem „NEOFRAG“ Zouharem a postup do Legends Stage zpečetili triumfem proti FORZE.

Tady se ovšem GamerLegion zastavit nechtěli. V BO1 duelu sice nestačili na Natus Vincere, po výhře nad 9INE se ale vrátili zpět do hry. Porazit posléze dokázali fnatic a v pondělí večer uspěli také proti Apeks. Ani Martin „STYKO“ Styk na rozjeté GL bohužel nestačil, postup mezi legendy do Champions Stage tak byl na světě. V parádní formě hrají iM a acoR, mnohými podceňovaný tým ale hlavně šlape jako hodinky.

Možná vás ale zaskočí, přes jaké týmy vlastně do play-off Majoru postoupili? Na své cestě od uzavřené kvalifikace nemuseli porazit jediný TOP 10 tým, což je paradox, když to dotáhli do nejlepší osmičky. Seeding swissu se ale v daném kole vždy určuje podle bilance, s jakými týmy kdo v předchozích kolech vyhrál nebo prohrál. Čím více upsetů, tím větší chaos. GamerLegion jej využili na jedničku a užívají si sladkou odměnu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.