Přejít k hlavnímu obsahu

Propadák, NAVI končí. S1mple odehrál nejhorší Major kariéry

16. 5. 2023 | 16:30 Counter-Strike 2 Reportáž
Teprve podruhé od roku 2014 se organizace Natus Vincere neprobojovala do play-off CS:GO Majoru. Poslední překážkou, která skončila nepřekonaná, byli na BLAST.tv Majoru v Paříži pro s1mpla a spol. FaZe. Na poslední mapě vyhrávala východoevropská sestava 15:9, ani takový náskok ale momentálně čtvrtému týmu světového žebříčku nestačil.
S1mple na BLAST.tv Majoru
S1mple na BLAST.tv Majoru
Zdroj: Twitter BLAST

Ve své kariéře se Oleksandr „s1mple“ Kostyliev ukázal na čtrnácti CS:GO Majorech. Poprvé byl součástí svátku Counter-Striku v roce 2014 jako vycházející ukrajinská hvězda v dresu HellRaisers. A hned postoupil do play-off. Během své kariéry se s1mple jen dvakrát nekvalifikoval do top 8 na Majoru.

Poprvé zůstal před branami v roce 2017 během PGL Majoru v Krakově. NAVI tehdy skončili na děleném dvanáctém místě, i přesto se mohl nejlepší hráč v historii CS:GO pyšnit 1.43 HLTV Ratingem. Druhý neúspěch přišel nyní v Paříži.

Natus Vincere měli po výhrách nad GamerLegion a Ninjas in Pyjamas dva pokusy na to, aby zvládli BO3 sérii a probojovali se mezi nejlepší osmičku posledního CS:GO Majoru historie. Po debaklu proti Monte následovala bitva s FaZe.

Tipsport CS:GO Bratislava
Tipsport CS:GO Bratislava
: PLAYzone

Úvodní mapou byl Overpass, pick FaZe. Po většinu zápasu měli Natus Vincere náskok několika kol a ani silný finiš karrigana a spol. nestačil na obrat. Na Mirage to byl jednostranný masakr, NAVI získali pouhých pět kol. Rozhodovat musel Anubis.

První polovina byla ohromně vyrovnaná. Po šestnácti kolech bylo skóre vyrovnané 8:8. Z dalších osmi kol ale NAVI vyhráli hned sedm a měli k dispozici šest match pointů. Všechny zůstaly nevyužité. FaZe vyrovnali a ve druhém prodloužení vyhráli.

Souboj sniperů v celé sérii jasně ovládl Helvijs „broky“ Saukants. S1mple ukončil BLAST.tv Major s 1.07 HLTV Ratingem - nejhorším ze všech čtrnácti účastí na nejslavnějším turnaji Counter-Striku. Natus Vincere další CS:GO Major nevyhrají. Šance FaZe přetrvává.

HLTV Rating s1mpla na CS:GO Majorech
HLTV Rating s1mpla na CS:GO Majorech
: HLTV.org
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).