Přejít k hlavnímu obsahu

Během pár hodin jsou v nejvyšším Fortnite ranku stovky hráčů!

18. 5. 2023 | 11:25 Fortnite Zajímavost
Do hry Fortnite byl oficiálně zaveden Ranked mód ve včerejší aktualizaci v24.40 kolem pravého poledne. A jak se dalo očekávat. Speedrun do nejvyššího Unreal ranku tím odstartoval.
Fortnite Ranked
Fortnite Ranked
Zdroj: Epic Games

Při postupu se vychází z počtu zabití a celkového umístění v zápase. Navíc platí, že eliminace v závěru hry mají větší hodnotu než zabití hned po landingu. Taktéž má větší váhu, pokud zabijete hráče s větší hodností, než je ta vaše.

Nejnižší rank je bronzový. Následuje postupně stříbro, zlato, platina a diamant. Postup od diamantu dále na nejvyšší tři pozice Elite, Champion a Unreal by měl být nejnáročnější. A jakmile dosáhnete Unreal Ranku, neklesnete až do konce hodnocené sezóny. To u ostatních ranků neplatí.

Epic Games zavedli i žebříček do kterého se zapíšou všichni, kteří exkluzivního Unreal ranku dosáhnou. Už po pár hodinách si v něm ale můžete listovat jako v románu.

Žebříček je zvlášť pro klasické hry se stavěním, tak i pro Zero build rank, který už má také pěknou řádku jmen. Po 16 hodinách na streamu je na 27. místě například Zemie, který kraluje se svým duem Tfuem v Zero buildech v americkému regionu.

Po dosažení Unrealu je hráči přiděleno číslo označující pozici mezi hráči Unrealu po celém světě. Žebříček se pochopitelně mění na základě her v Unreal ranku.

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.