Přejít k hlavnímu obsahu

Valve zasahuje! Hráči přišli o skiny za miliony za prodeje na gambling stránkách

18. 5. 2023 | 15:30 Counter-Strike 2 Zajímavost
Každé zahrávání si s ohněm jednou nedopadne dobře. Tentokrát narazili CS:GO gambling tradeři, kteří při poslední vlně permanentních banů dohromady přišli o skiny za miliony korun!
Ilya „m0NESY“ Osipov
Ilya „m0NESY“ Osipov
Zdroj: G2 Esports

Ve středu večer dorazila z komunity traderů znepokojivá zpráva. Tedy, záleží na úhlu pohledu. Valve totiž na základě nedávné úpravy svých podmínek začala trestat obchodníky, kteří si ve velkém vydělávali přeprodejem skinů na stránkách, kde se kromě tržiště nachází také hazardní hry. V síti uvízly i velké ryby.

Tipsport CS:GO Bratislava
Tipsport CS:GO Bratislava
Foto: PLAYzone

Ve výkladu týden staré aktualizace podmínek totiž Valve přidalo slovo „gambling“ mezi zakázané obchodní činnosti. Kdokoliv tedy nadále využívá API na hazardních stránkách, může jednoduše přijít o možnost nadále obchodovat, mimo jiné. Nejen ti, kdo mají inventáře v hodnotě statisíců, musejí být na pozoru.

Už minulý týden se na komunitním Discordu a na Twitteru objevily dva účty, jejichž hodnota dohromady dosahuje výše 9,5 milionů korun. Jiný uživatel pro změnu prosí o pomoc pro kamaráda, který po devíti letech obchodování přišel o svůj vymazlený inventář. Další screenshot o hovoří o 200 tisících dolarů.

V komentářích se poté objevil výstřižek z konverzace, kde se hovoří právě o přeprodeji itemů na CSGOEmpire, jedné z rizikových stránek. Na Twitteru se ale vyjádřila, že z 34 tisíc traderů za posledních 30 dní obdrželo ban pouze 84, CSGOEmpire navíc údajně využila méně než polovina. Důsledky se dají vyvodit jen dva – buďto je do příčiny trestu zapojen ještě nějaký další faktor, nebo jde teprve o začátek velké vlny.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.