Přejít k hlavnímu obsahu

Nejprestižnější liga pro Twistena nekončí! V play-off si zahraje o slot na Masters

22. 5. 2023 | 12:33 VALORANT Reportáž
Základní část okruhu VCT utekla jako voda a nechala za sebou čtyři poražené týmy. Šest šťastlivců naopak pokračuje a popere se o prestižní turnaj Masters v Tokiu. Mezi nimi je Team Vitality s hlavní hvězdou z Česka, ostřílený střelcem Karlem „Twisten“ Ašenbrenerem.
Twisten postupuje do playoff
Twisten postupuje do playoff
Zdroj: VALORANT Esports

Start do sezóny byl naprosto parádní. Tři výhry v řadě byly jako modré z nebe. Česká hvězda na tom měla lví podíl a rýsovala se parádní sezóna. Pak ale celý Team Vitality usnul na vavřínech a následovalo hned pět porážek za sebou. V závěrečném kole museli sázet nejen na vlastní výhru, ale také na další proměnné.

Svou partii ale Twisten a spol. zvládli na výbornou. Team Heretics porazili hladce 2:0, ale vítězství ještě nechutnalo tak sladce. Záleželo totiž ještě na tureckém derby, ve kterém byli hráči Vitality největšími fanoušky právě FUT Esports. Ti svého soupeře naprosto přejeli, čímž poslali sestavu s českým hráčem dál.

Celému okruhu dominuje tým Fnatic, jenž letos neprohráli jediný zápas a dohromady zatím ztratili jen tři mapy. Na takového titána v novém složení ještě nenašel recept nikdo. V cestě play-off má naštěstí Twisten jiné soupeře, lehké to ale mít určitě nebude. Pokud si chce dělat zálusk na mezinárodní akci, potřebuje se probít skrze Liquid a NAVI, které není radno podceňovat. Twistenova jízda začíná již zítra od 20:00!

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.