Přejít k hlavnímu obsahu

Podivuhodný ban za podvádění přímo v sídle Riotu! Co se stalo?

24. 5. 2023 | 19:31 VALORANT Zajímavost
Valorant streamer JimmyJam byl společně s dalšími přáteli streamery pozván do centrály Riotu. Po pár minutách hraní ale následoval ban a konec zápasu. Proč musel streamer odejít se zabanovaným účtem?
Streamer zabanováním přímo v sídle Riotu
Streamer zabanováním přímo v sídle Riotu
Zdroj: Twitter/JimmyJamTV

Když VALORANT před téměř třemi lety vyšel, jeho anticheat systém Vanguard získal nejen chválu, ale i vlny odporu. Jedná se sice o extrémně efektivní nástroj při zastavení podvodníků v podvádění pomocí softwarových nebo hardwarových prostředků, ale pro svou účinnost potřebuje přístup do jádra vašeho operačního systému (kernel). Časem to ale hráči přijali jako nutné zlo, za vyhnutí se cheaterům to stojí.

O své zkušenosti může vyprávět streamer JimmyJam. S kolegy navštívili centrálu Riot Games, jen aby odkráčeli se zakázaným účtem. Nejprve byl zveřejněn neškodný tweet o zahájení módu Swift Play, sotva 10 minut na to ale byl hrátkám konec. Někdo ve hře podváděl. Čtyři z pěti obrazovek svítily červeně, což znamená, že ve hře byl detekován podvodník a zápas byl ukončen. JimmyJam nechápal, že je problém u něj. 

Oblíbený VALORANT streamer měl ale na své obrazovce jinou zprávu než ostatní: „Bylo vám zakázáno hrát VALORANT.“ Situace vyvolala spíše smích než frustraci. „Právě jsem dostal ban na Valorant v Riot HQ, jak?“ napsal na sociální sítě po incidentu. Za hodinu byl ale zase odblokován a komické chvíli byl konec.

Co způsobilo „falešný ban“, se však teprve ukáže, nebo taky nikoliv a vše zůstane zahaleno tajemstvím. Možná byli streameři pozváni, aby otestovali nějakou novinku a anticheatu se to nelíbilo, nebo to může být jen vzácný případ falešné detekce. Věřme, že alespoň programátoři z Riot Games tuší, odkud vítr vane. 

Zdroj: Twitter/ahad
Štítky: Valorant, Vanguard, BAN, riot
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.