Přejít k hlavnímu obsahu

Rekkles odmítl šanci hrát v týmu loňských mistrů. Dá si pauzu?

27. 5. 2023 | 18:23 League of Legends Spekulace
Martin „Rekkles“ Larsson podle známého insidera LEC Wooloo odmítl nabídku na přestup do KOI. Adrian „Trymbi“ Trybus dostal možnost k odchodu a jednou z potenciálních náhrad byl právě švédský hráč, jenž se proslavil především v dresu Fnatic. Podle posledních zpráv se ale Rekkles chystá na půlroční pauzu a do profesionálních zápasů v tomto roce tak s největší pravděpodobností nezasáhne.
Martin "Rekkles" Larsson odmítl KOI
Martin "Rekkles" Larsson odmítl KOI
Zdroj: Michal Konkol/Riot Games/KOI (s povolením)

Byl to obrovský šok, když Martin „Rekkles“ Larsson oznámil, že po dlouhých dvanácti letech mění pozici. Z tahouna, ADC, hlavního damage dealera, se přesouvá na supporta. Na botlane tak zůstává, ale tentokrát bude utvářet perfektní podmínky k tomu, aby byl jeho kolega oporou a hvězdou.

Ve Fnatic pro švédskou legendu místo nebylo, supportem pro Summer Split by se měl stát Adrian „Trymbi“ Trybus. Polský hráč byl v loňském roce oporou KOI, jenže v aktuální sezóně to jednoduše nebylo ono a s Trymbim se do druhé poloviny roku nepočítalo. A začalo hledání nového pomocníka na botlane.

První volba nevyšla, Rekkles odmítl

Favoritem pro KOI byl podle LEC Wooloo Théo „Zoelys“ Le Scornec. 20letý Francouz s LDLC OL ovládl jarní split LFL a na European Masters skončil na děleném pátém místě. Svými výkony upoutal pozornost KOI. Cena, kterou za svou hvězdu požadovali LDLC OL, byla ale příliš vysoká a přestup neklapnul.

Další volbou byl Martin „Rekkles“ Larsson. Teprve nedávno oznámil velikou novinu a změnu pozice, i tak ale zaujal tým v nejvyšší evropské lize. I od Švéda se ale KOI dočkali negativní odpovědi a plácli si až s Henkem „Advienne“ Reijengou. KOI a Fnatic si tak pouze vyměnili supporty.

Další plány Rekklese jsou jasné: trénink, trénink, trénink. V létě se v soutěžních zápasech na Summoner's Riftu neukáže a bude se věnovat zdokonalování se v nové roli. 

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).