Přejít k hlavnímu obsahu

Pokud ve finále předvedeme to, co v sobotu, tak to nebude dobré, říká kriticky beastik

28. 5. 2023 | 08:18 Counter-Strike 2 Rozhovor
Semifinálovou reklamu na Counter-Strike uzavřeli SINNERS vítězně. Lépe si počínali v koncovkách a Sampi.Tipsport porazili 2:1. Jak zápas hodnotí kapitán Sebastian „beastik“ Daňo?
Sebastian „beastik“ Daňo na Tipsport CS:GO Praha
Sebastian „beastik“ Daňo na Tipsport CS:GO Praha
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

SINNERS vyzvali Sampi.Tipsport už počtvrté v letošní mistrovské sezóně, počtvrté zvítězili 2:1. „S tím, kolik jsme hráli BO3 sérii se Sampi, už oba týmy věděly, co se děje a bylo to spíše o individuálních výkonech,“ řekl zkušený in-game leader v rozhovoru na stage. „Na Overpassu ale prostě blogg1s, na to nemám co říct. Ničím nás ale nijak extra nepřekvapili, víceméně jsme věděli, co se bude dít,“ doplnil a neopomněl soupeřova snipera.

Úvodní Mirage neuvěřitelně otočili a šli si za vítězstvím. „Byl jsem docela sebevědomý, že vyhrajeme 2:0. Náš Overpass je fajn, v oficiálních i tréninkových zápasech ho hrajeme dobře,“ zmínil beastik týmovou formu. „Já jsem to ale podle mě zaklel, protože jsem v pátém kole měl asi deset fragů a už jsem si říkal „to je zase ten Overpass z Prahy, kde jsem vyhuntil Sampi skoro sám“. Napsal jsem to do chatu a od té doby jsem nedal ani frag. Takže je to moje chyba,“ nebál se s úsměvem zkritizovat sám sebe. Jako kapitán si ale v zápase počínal znamenitě.

Cesta za zlatem
Cesta za zlatem
Foto: PLAYzone

Velké téma SINNERS a obecně domácích týmů jsou ale kola proti slabším nákupům. „Ve forcech spíš docela riskuješ a nebojíš se třeba udělat takové věci, které třeba s nákupem neuděláš,“ vysvětlil 25letý hráč. „Třeba když jsme chodili B execute na Anubisu, často vybíhali na flashe, což nám skoro nikdo nedělá a nebyli jsme na to úplně tak připravení. To byl možná i ten důvod, proč jsme prohráli některé ty force buye. Ale na Overpassu upřímně nevím, tam jsem nechápal některé věci, které se děly, ale tak to někdy prostě je,“ rozebral nepříjemný aspekt hry.

Motivaci ovládnout poslední domácí CS:GO LANku není třeba nijak podtrhovat. Nejde ale jen o vítězství samotné. „Motivaci máme určitě velkou, protože jde o Tipsport Grand Slam i o slot do EPL Conference, který je pro nás extrémně důležitý. Vzhledem k tomu, že jsme z Advanced, tak nemáme jinak šanci si to sami vybojovat,“ uvedl součásti výhry, které jsou pro trojnásobné mistry ČR klíčové. „Ale myslím si, že pokud předvedeme to, co jsme předvedli dneska, tak to nebude dobré,“ utrousil na závěr na adresu svého týmu a sobotního výkonu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.