Přejít k hlavnímu obsahu

Jankos má jasno: TSM v Evropě nechci! Koho by přivítal radši?

28. 5. 2023 | 11:13 League of Legends Komentář
Organizace TSM, jež v posledních deseti letech soutěžila v nejvyšší americké soutěži League of Legends, se stěhuje. Možnosti jsou údajně tři - LEC, LCK a LPL. První zmiňovaná by znamenala přechod do Evropy. Ten se ale většině fanoušků nepozdává a své si o případném transferu myslí i Marcin „Jankos“ Jankowski. „Nechci vidět TSM v Evropě. Chci tam KC,“ má Jankos jasno.
Marcin "Jankos" Jankowski
Marcin "Jankos" Jankowski
Zdroj: Michal Konkol/Riot Games/TSM

Poslední tři roky se na tom pracovalo, teď je všechno ready. Organizace TSM se loučí s LCS a stěhuje se do další z tier 1 lig, jak oznámil sám Andy „Reginald“ Dinh, zakladatel známé značky. Výběr je tak významně zúžen na tři soutěže.

Korea to nebude, spekuluje se především o čínské LPL, do které se v nedávné minulosti přesunula evropská organizace Ninjas in Pyjamas. Aktuálně v LPL bojuje sedmnáct týmů, osmnáctý do party by se mohl hodit. Jde o nejpravděpodobnější možnost.

Nejednou se ale TSM pokoušeli dostat i do Evropy. Týmy, které vlastní místo v nejlepší evropské lize, byly údajně v uplynulém roce několikrát požádány zástupci TSM o cenu, za kterou by byly ochotny své místo prodat. K dohodě nikdy nedošlo.

Jankos: TSM v Evropě nechci

Ke spekulacím se na svém streamu vyjádřil i polský jungler Marcin „Jankos“ Jankowski. Polský jungler reprezentující Team Heretics má jasný pohled na věc. „Nechci vidět TSM v Evropě, chci v LEC vidět KC. Myslím, že KC v LEC by bylo super,“ komentoval Jankos případného nováčka v LEC.

Hlavním argumentem, proč chce nejeden fanoušek a hráč organizaci Karmine Corp mezi evropskou elitou, jsou fanoušci. „KC má neuvěřitelné množství francouzských fanoušků, kteří budou sledovat zápasy a zpopularizují LEC,“ vysvětluje zkušený jungler. „Jsou vášniví a špíly by byly více vyhypované,“ dodává Jankos.

Karmine Corp se o posun z regionální LFL do LEC pokoušeli už během loňského roku. Spekulovalo se o spojení s Astralis, z toho nakonec sešlo. Teď se jako nejpravděpodobnější zdá konec XL.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).