Přejít k hlavnímu obsahu

NAVI v LEC? Astralis zvažují prodej, zájem mají i Francouzi

16. 8. 2022 | 10:58 League of Legends Spekulace
Organizace Astralis podle informací portálu Upcomer zvažuje prodej svého místa v nejvyšší evropské soutěži v League of Legends. Podle Brieuce „LEC Wooloo“ Seegera přemýšlí o nákupu hned trojice týmů: Natus Vincere, Karmine Corp a nejmenovaný americký celek.
Opustí Astralis LEC?
Opustí Astralis LEC?
Zdroj: Wojciech Wandzel/Riot Games

Dlouhé měsíce se o potenciálním konci Astralis v LEC spekuluje. Po přechodu úspěšné organizace Origen pod brand slavného celku, který se proslavil především v CS:GO, se mančaft ani jednou nepodíval do play-off a často se pohyboval na posledních dvou místech evropské ligy. Nejvyšším umístěním zůstává dělené sedmé místo z letního splitu loňského roku.

Upcomer přichází s informací o jednáních jen několik dní poté, co se Astralis marně pokoušeli o první historický postup do play-off. Před posledním kolem vypadala situace slušně, tým se dělil s Fnatic a XL o šesté místo. Jenže všechny tři zápasy skončily porážkou a Astralis se propadli až za SK Gaming na deváté místo.

Mezi zájemci i CS:GO šampioni

Podle zdrojů Upcomeru projevily zájem o místo v LEC tři zájemci. Nejznámější bude pro fanoušky tým Karmine Corp, který se především v roce 2022 proslavil po celé Evropě. Mančaft kolem legendárního Martina „Rekkles“ Larssona má za sebou jednu z největších fanouškovských základen kontinentu.

Do LEC by se mohli podívat také Natus Vincere. Organizace zažila řadu úspěchů ve více esportových titulech, největší jméno si však udělal v Counter-Striku a Dota 2.

Zájem o místo v LEC má mít také nejmenovaná organizace ze Severní Ameriky. V posledních týdnech se šířily informace o možném přechodu TSM mezi evropskou elitu.

Pokud Astralis své místo v LEC opravdu prodají, šlo by o druhý tým, pro který by byl právě probíhající letní split posledním. Na konci července byl oficiálně oznámen odchod Misfits. Ti budou v příštím roce nahrazeni Team Heretics.

Zdroj: upcomer.com
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).