Přejít k hlavnímu obsahu

Úplně nás přejeli, hodnotí AJTT zápas o bronz. Hráči Sampi chválí své fanoušky

28. 5. 2023 | 15:21 Counter-Strike 2 Rozhovor
První zápas nedělního programu přinesl ceremoniál bronzových medailistů Tipsport CS:GO Bratislava. Sampi.Tipsport před domácím publikem povolili Entropiqu jen devět kol v součtu obou map a zcela jednoznačně si dokráčeli pro vítěznou rozlučku s domácí CS:GO scénou.
Sampi.Tipsport s medailemi
Sampi.Tipsport s medailemi
Zdroj: František Dumek (s povolením)

Jaká ale byla nálada v táboře Entropiqu? Vzhledem k sestavě už jen postup na LAN finále byl úspěchem, po zápase ale vždy prohra mrzí. „Chtěli jsme urvat více, alespoň tu medaili, ale Sampi hráli krásnou hru a ve všech aspektech nás úplně přejeli,“ hodnotil Filip „AJTT“ Dolenský. „Nedokážu si to vůbec vysvětlit. Nechytli jsme vůbec momentum ani na jedné mapě a pak se to špatně dorovnává,“ doplnila stálice zelených masek na stage.

Pro Josefa „MoriiSko“ Maurence šlo o loučení s dresem EIQ. Je ale jasná jeho budoucnost? „Zatím ne. Možná se vydám na jiné řemeslo, to se ještě uvidí,“ překvapil nejen své fanoušky. „Vůbec nevím,“ řekl už jen. Nejméně do řeči bylo nejmladšímu semifinalistovi Janu „pandi7o“ Holákovi, který zhodnotil své první hraní na stage. „Zkušenosti do budoucna potřebuju,“ řekl 18letý hráč a doplnil, že před publikem necítil žádnou trému.

Cesta za zlatem
Cesta za zlatem
Foto: PLAYzone

Sampi.Tipsport měli samozřejmě mnohem lepší náladu. „Myslím si, že to bylo ještě lepší, než jsme předpokládali. Hráli jsme ještě lépe než včera,“ okomentoval hru svých svěřenců trenér Jakub „bfull“ Kokoška. „Podařilo se nám vychytat spoustu neduhů okolo eka. Nedovolili jsme vlastně nic, vyhráli jsme všechny duely a ukázali jsme, že ta vrchní TOP 3 má opravdu náskok oproti ostatním,“ shrnul zápas a nebál se superlativů v porovnání s konkurencí. „Je to určitě fajn začátek a těším se na další úspěchy,“ uzavřel své vyjádření.

Lukáš „sAvana1“ Lintner byl po zápase samý úsměv. „Užil jsem si to. Fanklub Sampi byl hodně hlasitý, slyšel jsem ho i přes odhlučňovací sluchátka. Tak alespoň ten bronz,“ vyjádřil radost směrem k obecenstvu. „Na základě toho, jakou máme fanouškovskou základnu, tak si myslím, že to v dnešním zápase hodně pomohlo,“ doplnil jej Matúš „MATYS“ Šimko. „Včera jsme se trošku chokenuli, což je velká škoda, mohlo to jít určitě na obě strany,“ vrátil se k sobotě a rozloučil se s potleskem a slovy, že takovou podporu opravdu nečekal.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.