Přejít k hlavnímu obsahu

Naše chyby na Vertigu rozhodly. Na Anubisu byli lepší, chválí Tomkeejs šampiony

29. 5. 2023 | 12:16 Counter-Strike 2 Rozhovor
Jak už to v každém finále bývá, vítězná strana je samý úsměv, zatímco v táboře poraženého soupeře převyšuje zklamání. Jak hodnotí souboj o titul Tipsport CS:GO Bratislava trenéři obou celků, Tomáš „Tomkeejs“ Tomka a Miloš „Dzejky“ Frčo? Ke slovu se krátce dostali i hráči.
Tomkeejs a Dzejky, trenéři finalistů
Tomkeejs a Dzejky, trenéři finalistů
Zdroj: Matúš Zeťák pro PLAYzone

Finálová série začala mapu Ancient, kterou SINNERS soupeři ukradli. „Pick Ancientu mě velmi překvapil, za mě to byla hrozná chyba. Cítili jsme se, že jsme veto vyhráli a stále si za tím stojím,“ měl jasno Tomkeejs po zápase. V napínavém závěru ale sami ztratili vlastní výběr. „Udělali pár chyb na Vertigu, které rozhodly. Tam jsme to už měli uzavřít,“ řekl trenér. „Na Anubisu byli lepší,“ nezmohl se hlubší vhled do rozhodující mapy turnaje.

Pravděpodobně šlo o poslední domácí offline akci na verzi Counter-Strike: Global Offensive, a tak si nemohl moderátor Mishek nechat ujít ani přechod na CS 2. „Já tu hru zatím ani moc nemám rád a nevím, jaká bude, takže kdo ví,“ odpověděl mu Sebastian „beastik“ Daňo. „Teď máme ještě dva týdny grindu ESEA play-offs a nějakých turnajů. Do summer breaku toho máme ještě dost, my budeme hrát pořád,“ nastínil nejbližší plány.

Cesta za zlatem
Cesta za zlatem
Foto: PLAYzone

Ke slovu se z tábora vítězného týmu Dynamo Eclot přihlásil tradičně kouč Dzejky. „Je to úžasné. Jsem rád, že jsme to dotáhli do vítězného konce,“ neskrýval radost z druhého triumfu v řadě. „Ještě k tomu byla na domácí půdě v Bratislavě spousta fanoušků Dynama Eclot, všem děkujeme za podporu,“ pozdravil týmový fanklub.

Důležitá byla na cestě za titulem nejnovější posila. „Velkou zásluhu na tom má anarkez, který nás drží v zápase, hypuje nás, i když se prohraje duel nebo důležité kolo,“ řekl Dzejky. „První měsíc nebo dva nám to dělalo trochu problémy, ale momentálně už to máme za sebou. Dobře jsme to zvládli,“ doplnil ke komunikaci v angličtině. „FiDa taky výborně calluje a stále nás drží nad vodou,“ neopomněl kapitána, „tohle je naše nejsilnější stránka.“

Posledních pár vět věnoval Guy „anarkez“ Trachtman: „Cítím se skvěle. Nejdůležitější je pro mě slot v EPL Conference, protože zbožňuju hrát na takové úrovni. LANky mám opravdu rád, protože mám 0 ping a jsem gucci.“

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.