Přejít k hlavnímu obsahu

Protesty proti rozhodnutí Riot Games, začátek LCS v ohrožení

29. 5. 2023 | 14:09 League of Legends Kauza
Takhle dál ne. LCSPA, hráčská asociace severoamerického LCS, vydala jasné prohlášení. Proti rozhodnutí Riot Games, jež podle LCSPA ohrožuje budoucnost LCS, budou hráči protestovat. Plánován je protestní odchod, přesné datum není známo. Všeobecně se ale očekává stávka během prvního hracího dne.
Hráči LCS budou protestovat
Hráči LCS budou protestovat
Zdroj: Marv Watson/Riot Games

Hráčská asociace LCS vydala v pondělí ráno zprávu  o plánových protestech proti nedávnému rozhodnutí Riot Games, jež podle LCSPA ohrožuje budoucnost amerického League of Legends. Týmy v LCS nebudou nadále nuceny soutěžit v Challengers League (druhé lize), kvůli čemuž přijdou o práci desítky hráčů a dalších zaměstnanců.

„K tomuto rozhodnutí hráči nepřistupují lehce,“ stojí v prohlášení asociace. „V týdnu, který vedl k tomuto historickému hlasování, proběhlo nespočet diskusí a debat mezi všemi hráči LCS. Jedna věc je z těchto rozhovorů jasná - naši hráči chtějí především hrát a soutěžit,“ hlásí LCSPA.

LCSPA prohlásila, že skutečnost, že jakékoli hlasování o odchodu prošlo, svědčí o „významu a naléhavosti“ problémů v LCS. O budoucnost se strachují hráči, známé osobnosti i fanoušci.

Začátek amerického LCS je naplánován na 1. června. První protesty se ale očekávají hned během prvního hracího dne a start ligy je tak v ohrožení.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).