Přejít k hlavnímu obsahu

Nadvláda je u konce! Team Liquid jako první letos dokázal zastavit rozjeté fnatic

29. 5. 2023 | 15:46 VALORANT Reportáž
Dlouhých 221 dní neutržili hráči fnatic porážku. Stali se mistry světa a do finále evropské nejvyšší soutěže nastoupili pouze se dvěma prohranými mapami. Jenže trofej nakonec pozvednout nemohli, z vítězství ve velkém finále se radoval soupeř. Team Liquid šokoval svět.
Team Liquid EMEA šampionem!
Team Liquid EMEA šampionem!
Zdroj: VCT

Od formování sestavy fnatic se počítalo s tím, že tohle bude ta nezastavitelná mašina, která ovládne svět. Úvodní LOCK//IN v Brazílii dopadl v jejich prospěch a pozici jasného favorita potvrzoval i v Evropě. Žádný jiný tým z celého světa totiž nedominoval suverénně bez jediné porážky, jako střelci v oranžovo-černém.

Finálová bitva byla opětovným střetem titána s vyzyvatelem. Team Liquid s fnatic prohrál poslední 4 LAN zápasy bez zisku mapy, tentokrát bylo ale všechno jinak. Věci se daly do pohybu dřív, než hvězdy z fnatic mohly reagovat. První mapa sice padla do rukou favoritů, po prodloužení na té druhé ale bylo srovnáno.

Šokující byl ovšem průběh na Havenu, druhém domově fnatic, kde byl soupeř připraven jako nikdy předtím. Výhra 13:6 přiblížila TL k zázračnému triumfu. Na Fracture výtečnou formu prokazovaly i letos ne tolik výrazní střelci, Igor „Redgar“ Vlasov a Ayaz „nAts“ Akhmetshin dovedli Team Liquid k vítězství 13:11.

Aréna byla na nohou a fanoušci slavili první titul TL na poli Valorantu. Navíc zdolali soupeře považovaného za neporazitelného, za tu nejlepší sestavu na světě. Fnatic ale není jediným poraženým. Liquid před začátkem sezóny opustil hvězdný Adil „ScreaM“ Benrlitom, místo titulu zakončil rok na posledním místě.

Jediný český zástupce Karel „Twisten“ Ašenbrenen si odnáší dělené páté místo. Do Tokia se bohužel nepodívá, ale v polovině července ještě jeho Team Vitality v LCQ zabojuje o vstupenku mistrovství světa.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.