Přejít k hlavnímu obsahu

Kolotoč po Majoru pokračuje. IEM Dallas vám přinášíme s českým komentářem

29. 5. 2023 | 17:30 Counter-Strike 2 Preview
Tier 1 scéna se na následující dva turnaje stěhuje do zámoří, jako první na týmy čeká Intel Extreme Masters v Dallasu. Mezi účastníky najdeme jak týmy, které si přes Major odpočaly a nyní budou hladové, tak přední světová jména, jež budou chtít dát právě zapomenout na zklamání z pařížského vrcholu sezóny. IEM vám přinášíme s oficiálním českým přenosem.
NEOFRAG a frozen
NEOFRAG a frozen
Zdroj: PLAYzone / ESL

Na šestnáct týmů čekají od 29. května do 4. června skupinové boje o šest místenek v play-off. Mezi největší favority na titul budou patřit Heroic, FaZe nebo G2, nebezpeční ale budou určitě také odpočatí Cloud9. Před domácím publikem zase bude chtít zazářit Team Liquid s loučícím se kapitánem Nickem „nitr0“ Cannellou. Severoamerickou scénu budou dále reprezentovat Complexity, Evil Geniuses a kvalifikovaní Nouns.

Počítat se samozřejmě musí i s týmy mimo nejlepší světovou desítku, jak nás BLAST.tv Major naučil. O úspěch se ještě před letní přestávkou poperou také MOUZ s Davidem „frozen“ Čerňanským a OG s Adamem „NEOFRAG“ Zouharem, jenž bohužel nastoupí s náhradním sniperem Iulianem „regali“ Harjău. Celkem mezi účastníky najdeme 10 týmů ze světové TOP 18, o nejvyšší kvalitu tak určitě nebude nouzi.

Skupinová fáze proběhne formou dvou Double Elimination pavouků po osmi týmech. OG a MOUZ po boku Heroic, G2 nebo fnatic najdeme ve skupině A, která bude pro české a slovenské fanoušky určitě tou ostřeji sledovanější. Užít si parádní světové zápasy s CZ/SK zastoupením můžete s oficiálním českým přenosem, skupinami vás na Twitchi PLAYzoneCZ provedou Koty, Shadye, Wochtulka, Harasal97, Storm a Mishek.

Vysílání úvodního dne:

IEM Dallas
IEM Dallas
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.