Přejít k hlavnímu obsahu

Obří posuny znamenají propad SINNERS! Hříšníci jsou až 3. nejlepší CZ/SK tým

30. 5. 2023 | 13:57 Counter-Strike 2 Žebříček
Pondělní aktualizace světového žebříčku od HLTV.org byla ve znamení katapultu Dynama Eclot a Sampi.Tipsport do šesté světové desítky. Nahoru šli sice i SINNERS, ale ne dostatečně!
Tomáš „oskar“ Šťastný na Tipsport CS:GO Bratislava
Tomáš „oskar“ Šťastný na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: Matúš Zeťák pro PLAYzone

Tipsport CS:GO Bratislava není jen tak obyčejnou akcí pro domácí obecenstvo, přesah má díky pokrytí od portálu HLTV.org také do světa. Možná vůbec poslední česká či slovenská LAN akce před přechodem na Counter-Strike 2 zamíchala se světovým žebříčkem, všichni tři medailisté po víkendu zamířili k výšinám. K posunu samozřejmě pomohla i mezinárodní tažení, domácí celky hrají jeden evropský turnaj za druhým.

Staronovou česko-slovenskou jedničkou se díky nedělnímu prvenství stalo Dynamo Eclot. Aktuálně 58. nejlepší tým světa se díky šesti výhrám v minulém týdnu posunul o 15 příček. Domácí 2. a celkově 60. místo premiérové obsazují Sampi.Tipsport, pro něž jde o historické maximum. Posunu o 17 pozic dosáhli také díky šesti vítězstvím. O šest míst vzhůru se vyhoupli i SINNERS, na domácí konkurenci to ale nestačilo!

Kdyby zvládli nedělní finále, zřejmě bychom se nyní bavili v jiném tónu. Posun na 63. příčku může hříšníky těšit jen zlehka, vůbec poprvé od svého vzniku jsou až třetím nejlepším českým či slovenským týmem ve světovém žebříčku od HLTV. Důležité je se však soustředit především na pozitivní stránku věci, že se domácí špičce v současnosti daří. Změny v dalším týdnu zajistí jen Evropa či slovenská Y-Games PRO Series.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.