Přejít k hlavnímu obsahu

Jsi bronz a chceš hrát v top lize? V Americe máš možnost!

30. 5. 2023 | 15:41 League of Legends Kauza
Americké LCS čelí jednomu problémů za druhým, o ten největší se ale z pohledu Riot Games postarají hráči. Asociace hráčů se totiž shodla na stávce, kterou budou profesionálové protestovat proti nedávným rozhodnutím Riotu. Řešení? V americké lize už podle zákulisních informací neplatí pravidlo, podle kterého museli v posledním roce hráči dosáhnout v solo queue minimálně na Diamond 1. Zúčastnit se tak může kdokoli.
Jsi bronz a chceš hrát v top lize? V Americe máš možnost!
Jsi bronz a chceš hrát v top lize? V Americe máš možnost!
Zdroj: LCS/Riot Games

Zdá se to až neuvěřitelné. Podle informací známého žurnalisty Travise Gafforda jde ale o reálnou věc. Riot Games prý dovolí týmům nouzové podpisy hráčů, aby tak nahradily své reprezentanty, kteří se chystají bojkotovat LCS.

Dlouholeté pravidlo o minimálním potřebném ranku bylo dočasně odstraněno. Na Summoner's Rift v jedné z top 4 lig světa by se tak mohli postavit hráči z Ironu, Bronzu nebo Silveru. Na divizi už nezáleží. A pokud by zrovna daný gamer neměl čas dorazit do Los Angeles a hrát ze studia, tak to vůbec není překážkou!

Riot údajně dočasně zrušil také pravidlo, jež přikazuje všem zúčastněným dostavit se na místo konání. K účasti v LCS je tak třeba jen mašina schopná rozjet League of Legends. A internet!

Protesty proti rozhodnutí Riot Games

Hráčská asociace LCS vydala v pondělí ráno zprávu  o plánových protestech proti nedávnému rozhodnutí Riot Games, jež podle LCSPA ohrožuje budoucnost amerického League of Legends. Týmy v LCS nebudou nadále nuceny soutěžit v Challengers League (druhé lize), kvůli čemuž přijdou o práci desítky hráčů a dalších zaměstnanců.

„K tomuto rozhodnutí hráči nepřistupují lehce,“ stojí v prohlášení asociace. „V týdnu, který vedl k tomuto historickému hlasování, proběhlo nespočet diskusí a debat mezi všemi hráči LCS. Jedna věc je z těchto rozhovorů jasná - naši hráči chtějí především hrát a soutěžit,“ hlásí LCSPA.

LCSPA prohlásila, že skutečnost, že jakékoli hlasování o odchodu prošlo, svědčí o „významu a naléhavosti“ problémů v LCS. O budoucnost se strachují hráči, známé osobnosti i fanoušci. Začátek amerického LCS je naplánován na 1. června. První protesty se ale očekávají hned během prvního hracího dne a start ligy je tak v ohrožení.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).