Přejít k hlavnímu obsahu

Tvrdá, neúprosná realita. Jen tak se ale nevzdáme, říká herní ředitel Cryptovy

Úterní oznámení Cryptovy šokovalo celou domácí esportovou scénu. Podporu nadějnému projektu vyjádřili i největší konkurenti, všichni jsou si vědomi, jak bolestivé nutné změny jsou.
Cryptova
Cryptova
Zdroj: ilustrační obrázek

„Z důvodu změny investiční strategie našeho hlavního investora jsme nuceni veškeré aktivity Cryptovy utlumit. Od dnešního dne budeme fungovat v omezené formě,“ zjevilo se zčistajasna v úterý večer na kanálech Cryptovy. Ambiciózní celek musí ze dne na den zabočit ze zajetých kolejí a hledat cestu, aby mohl nadále existovat. Změny se dotknou nejen CS:GO, které bylo nejvíce vidět, ale také League of Legends a FIFA sekce.

„Před začátkem sezóny to není nejlepší zpráva, ale o to důležitější bude předvést náš tým v co nejlepší formě, abychom hráčům zajistili lepší budoucnost,“ napsal kouč LoL sekce Lukáš Khol. „I přes tyto nepříjemné okolnosti se budeme snažit dosáhnout co nejlepších výsledků. Věřím, že nás to ještě posílí,“ doplnil jej manažer David Nardelli. „Byla to jízda, díky všem za všechnu odvedenou práci a hromadu skvělých zážitků bando,“ rozloučil se Chief Marketing Officer organizace Filip Koštěl. Škrty jsou zřejmě velké, loučení zřejmě může mnohem více.

Podporu ostravskému celku vyjádřili i domácí konkurenti. „Zrovna projekt Cryptovy patřil k těm smysluplnějším na naší scéně. Držím palce, ať se povede klub nějak zachovat a vymyslet nový model jeho financování,“ uvedl Martin Novotný, CEO Dynama Eclot. „Doufám, že se vám brzy podaří naskočit zpátky do sedla. Držte se,“ doplnila jej Klára Ottomanská ze Sampi a hodně štěstí popřál i Jakub Jankto. „Smutná zpráva pro scénu. Doufejme, že se Cryptova dokáže vzpamatovat,“ napsal Moritz Straube ze SINNERS, „stay strong, brothers.“

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.